×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκήρυξη θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στα ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ (πρώην ΣΜΕΑ και ΚΔΑΥ)

Παιδεία Γράφτηκε από  Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011 19:04 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΣΚΛΕ επιμένει και ζητά την ένταξη όλων των Κοινωνικών Λειτουργών, πτυχιούχων  ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε ένα ενιαίο κλάδο / κατηγορία με βασικό προσόν  το Πτυχίο  Κοινωνικής Εργασίας Ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και κατά συνέπεια την κατάταξη όλων των υποψηφίων Κοινωνικών Λειτουργών σε ένα ενιαίο πίνακα στην Προκήρυξη θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στα ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ (πρώην ΣΜΕΑ και  ΚΔΑΥ) .
----------------------------------------------------------------------------

Aθήνα 22/9/2011
Αρ.Πρωτ.:9714

Προς:
1. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης  & Θρησκευμάτων, κα Α. Διαμαντοπούλου
2. Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας,                Δια Βίου Μάθησης  & Θρησκευμάτων, κα Φ. Γεννηματά
3. Υφυπουργό Δια Βίου Μάθησης,
κα Εύη Χριστοφιλοπούλου

Θέμα: Προκήρυξη θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στα ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ (πρώην ΣΜΕΑ και  ΚΔΑΥ)


Κυρία Υπουργέ,

Σε συνέχεια του υπ΄αρίθμ 9613/16-6-2011 εγγράφου μας σχετικά με το ανωτέρω θέμα  και έπειτα από την υπ΄αρίθ 74577/IH/ 5-8-2011 απάντηση της Υφυπουργού κυρίας Χριστοφιλοπούλου, σε αναφορά του βουλευτή κυρίου Καρχιμάκη θα θέλαμε εκ νέου να σας ενημερώσουμε για τα εξής :
Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος  έγκαιρα πριν από την έκδοση της εγκυκλίου με αριθμό πρωτ 72502/Γ6/30-6-2011 που αφορά στην Πρόσληψη Προσωρινών Αναπληρωτών από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού για τα  ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ επισήμανε σε όλους τους συναρμόδιους φορείς  τη συνεχιζόμενη και διαρκή τακτική άνισης μεταχείρισης σε βάρος της πλειοψηφίας των Κοινωνικών Λειτουργών της χώρας μας, με την πρόβλεψη για τους υποψηφίους πτυχιούχους Κοινωνικούς Λειτουργούς ΤΕΙ πέραν του βασικού τίτλου σπουδών τους και  πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ ή άλλων τμημάτων ΑΕΙ ως τυπικό προσόν διορισμού.
Δυστυχώς και αυτή τη φορά οι ελπίδες μας να προληφθεί η επανάληψη της άδικης αυτής και άνισης μεταχείρισης διαψεύστηκαν.
Σύμφωνα με την απάντηση της αρμόδιας Υφυπουργού κυρίας Χριστοφιλοπούλου σε αναφορά στη Βουλή  του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κου Μιχάλη Καρχιμάκη η πρόβλεψη του πτυχίου ΑΣΠΑΙΤΕ ή άλλων Τμημάτων ΑΕΙ ως απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού  για τους υποψηφίους πτυχιούχους ΤΕΙ του κλάδου ΠΕ 30 Κοινωνικών Λειτουργών στοχεύει στη διασφάλιση της παιδαγωγικής επάρκειας των υποψηφίων.
Ως το κατεξοχήν αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί στην χώρα μας είναι εξειδικευμένοι κοινωνικοί επιστήμονες, απόφοιτοι των τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας των ΑΤΕΙ Αθήνας, Πάτρας και Ηρακλείου καθώς και του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η εκπαίδευσή τους και στα τέσσερα τμήματα αφορά τα ίδια γνωστικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένης και της πρακτικής άσκησης και έχει την ίδια  διάρκεια ( 8 εξάμηνα).
Όλοι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, απόφοιτοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, έχουν κοινά επαγγελματικά δικαιώματα, όπως αυτά καθορίζονται με το Π.Δ. 23/1992. Ασκούν το λειτούργημα του Κοινωνικού Λειτουργού μετά την έκδοση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος, που χορηγείται με τις ίδιες προϋποθέσεις και διαδικασίες για τους πτυχιούχους όλων των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΕΙ και ΑΤΕΙ., όπως προβλέπεται στο άρθρο 54 του Νόμου 3198 / 2011.
Επιπλέον, ο Νόμος 2916/2001 που αφορά στην «Διάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και ρύθμισης θεμάτων του Τεχνολογικού τομέα της», ορίζει ότι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα μας είναι ενιαία αποτελούμενη από ΑΕΙ και ΤΕΙ διασφαλίζοντας έτσι και την τυπική ισοτιμία των πτυχίων Κοινωνικής Εργασίας όλων των ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας. 
Κατά συνέπεια πως είναι δυνατόν υποψήφιοι – πτυχιούχοι Τμημάτων της ενιαίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ίδια διάρκεια σπουδών το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα να διαχωρίζονται σε επαρκείς και μη επαρκείς παιδαγωγικά με μοναδικό κριτήριο την αποφοίτηση τους από ΑΕΙ ή ΤΕΙ

Δεδομένων όλων των παραπάνω:

Θεωρούμε ότι η μέχρι σήμερα ισχύουσα πρόβλεψη για επιπλέον τυπικό προσόν (του πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ ή άλλων Τμημάτων ΑΕΙ) για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς πτυχιούχους ΑΤΕΙ, αποτελεί προσβλητική και μειωτική αντιμετώπιση, παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες και σε καμία περίπτωση δεν είναι κατανοητή. Επιπλέον καταργεί στην πράξη τους Νόμους και συνιστά άνιση και άδικη μεταχείριση σε βάρος των Κοινωνικών Λειτουργών που είναι απόφοιτοι ΤΕΙ  παραβιάζοντας ταυτόχρονα  την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης των υποψηφίων.


Για την αποκατάσταση της αδικίας, παρακαλούμε:

α. να γίνει έστω και τώρα απαλοιφή της πρόβλεψης του πτυχίου της ΑΣΠΑΙΤΕ ή άλλων τμημάτων ΑΕΙ ως επιπλέον τυπικό προσόν για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς πτυχιούχους ΑΤΕΙ 

β. επιπλέον, ζητάμε την ένταξη όλων των Κοινωνικών Λειτουργών, πτυχιούχων  ΑΕΙ και ΑΤΕΙ σε ένα ενιαίο κλάδο / κατηγορία με βασικό προσόν  το Πτυχίο  Κοινωνικής Εργασίας Ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και κατά συνέπεια την κατάταξη όλων των υποψηφίων Κοινωνικών Λειτουργών σε ένα ενιαίο πίνακα .

Για τον οριστικό τερματισμό αυτής της παράλογης κατάστασης ας μεριμνήσετε επιτέλους για την λήψη ΟΛΩΝ των απαραίτητων μέτρων ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ισοτίμησης των πτυχίων ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, τόσο στην προκήρυξη θέσεων Κοινωνικών λειτουργών που πρέπει να είναι ενιαία όσο και στην βαθμολογική-μισθολογική εξέλιξη τους, που πρέπει και αυτή να είναι ενιαία.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διασαφήνιση και συνεργασία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας

Λίτσα Χαλβατζά                          Γεώργιος Λουκάς


Κοινοποίηση: 1. Γενική Διεύθυνση Π.Ε & Δ.Ε.
2. Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής
3. Νέα Δημοκρατία
4. Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα
5. Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος
6. Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
7. Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
8. Δημοκρατική Αριστερά
9. Δημοκρατική Συμμαχία

Διαβάστηκε 5138 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:19