Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 104 32 Αθήνα, 5ος Όροφος.
Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
Είσοδος στο μητρώο μελών : https://mitroo.skle.gr/

Επείγουσα παρέμβαση ΣΚΛΕ για την Κατάταξη πτυχιούχου Παιδαγωγικής σε θέση Κοινωνικού Λειτουργού

Παιδεία Γράφτηκε από  Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 17:28 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΣΚΛΕ με επείγουσα παρέμβαση του, σχετικά με την Απόφαση κύρωσης των οριστικών πινάκων κατάταξης υποψηφίων για πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων ΕΕΠ και ΕΒΠ στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, ζητάει άμεση ενημέρωση για το γεγονός ότι στον Πίνακα Κατάταξης του Κλάδο ΠΕ 30 Κοινωνικών Λειτουργών της Διεύθυνσης Σερρών, περιλαμβάνεται μεταξύ των κατατασσόμενων και υποψήφιος με τίτλο σπουδών: «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΩΝΙΚ.» και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη συνεπακόλουθη προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Κοινωνικών Λειτουργών. Ολόκληρη η παρέμβαση του ΣΚΛΕ παρατίθεται ακολούθως:


 

 

 

 

ΕΠΕΙΓΟΝ  

 Αθήνα  29 / 09/ 2011

 Αρ.πρωτ. 9728

 

Προς: 1. Περιφερ. Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

          2. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κα Διαμαντοπούλου

          3. Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης  & Θρησκευμάτων, κα Φ. Γεννηματά

          4. Υφυπουργό Δια Βίου Μάθησης, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου

           5. Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής           

Θέμα: «Κατάταξη πτυχιούχου Παιδαγωγικής σε θέση Κοινωνικού Λειτουργού»

Ο Σύνδεσμος  Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος είναι το επιστημονικό και επαγγελματικό σωματείο των 5.000 Κοινωνικών Λειτουργών της Ελλάδος και αριθμεί 30 Περιφερειακά και Τοπικά Τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Απευθυνόμαστε σε εσάς σχετικά με την Απόφαση κύρωσης των  οριστικών πινάκων κατάταξης υποψηφίων για πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων ΕΕΠ και ΕΒΠ στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας για το διδακτικό έτος 2011-2012 στο πλαίσιο της εγκυκλίου με αριθμό πρωτ 72502/Γ6/30-6-2011 του Υπουργείου Παιδείας. Ειδικότερα στον Πίνακα Β που αφορά στον Κλάδο ΠΕ 30 Κοινωνικών Λειτουργών της Διεύθυνσης Σερρών, περιλαμβάνεται μεταξύ των κατατασσόμενων και υποψήφιος με τίτλο σπουδών: «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΩΝΙΚ.»

Ως το κατεξοχήν αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί στην χώρα μας είναι εξειδικευμένοι κοινωνικοί επιστήμονες, απόφοιτοι των τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας των ΑΤΕΙ Αθήνας, Πάτρας και Ηρακλείου καθώς και του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ή ισότιμης αντίστοιχης Σχολής του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το ΠΔ 23/1992 για την άσκηση του επαγγέλματος και τη χρησιμοποίηση του τίτλου του Κοινωνικού Λειτουργού, απαιτείται α) Πτυχίο μίας αναγνωρισμένης από το Κράτος Σχολής Κοινωνικής Εργασίας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή ισότιμο αντίστοιχης Σχολής του εξωτερικού, β) Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος που χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις του ίδιου ΠΔ.

Κατά συνέπεια η άσκηση καθηκόντων του Κοινωνικού Λειτουργού από οποιοδήποτε χωρίς την τήρηση των παραπάνω προϋποθέσεων και η κατοχή θέσης Κοινωνικού Λειτουργού από υποψήφιο άλλης ειδικότητας όχι μόνο δεν είναι σύννομη, αλλά αποτελεί αντιποίηση επαγγέλματος που επιφέρει ποινικές κυρώσεις για όλους τους εμπλεκόμενους.

Επειδή πιστεύουμε ότι κατανοείτε τη θέση μας και γνωρίζουμε την προσήλωση σας στην τήρηση της νομιμότητας, παρακαλούμε όπως α) μας ενημερώσετε για ποιό λόγο στον Πίνακα Κατάταξης του Κλάδο ΠΕ 30 Κοινωνικών Λειτουργών της Διεύθυνσης Σερρών, περιλαμβάνεται μεταξύ των κατατασσόμενων και υποψήφιος με τίτλο σπουδών: «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΩΝΙΚ.» και  β) προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη συνεπακόλουθη προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Κοινωνικών Λειτουργών.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ασκεί καθήκοντα Κοινωνικού Λειτουργού κανένας άλλος παρά μόνο επαγγελματίας Κοινωνικός Λειτουργός.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διασαφήνιση και συνεργασία.

 

 

Διαβάστηκε 4746 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:19

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015