×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επείγουσα παρέμβαση του ΣΚΛΕ για τη συνέχιση του Βοήθεια στο Σπίτι

Τοπική Αυτοδιοίκηση Γράφτηκε από  Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2012 13:35 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επείγουσα παρέμβαση του ΣΚΛΕ για τη συνέχιση του Βοήθεια στο Σπίτι

Ο ΣΚΛΕ με επείγουσα παρέμβαση του ζητάει άμεσα τη συνέχιση της λειτουργίας των Δομών Βοήθεια, που σταματάει στις 30/6/2012. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι τυχόν διακοπή της λειτουργίας των Δομώv σημαίνει τη διακοπή παροχής  επειγουσών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και υγείας για 130.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ και την απώλεια εργασίας για τους 3.800 εργαζόμενους των δομών. 

ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα 05/06 / 2012

Αρ.πρωτ. 10000

Προς:  1. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κύριο Ρουπακιώτη.

2. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριο Κίττα

3. Υπουργό Εσωτερικών, κύριο Μανιτάκη

Θέμα: «Συνέχιση Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος είναι το επιστημονικό και επαγγελματικό σωματείο των 5.000 Κοινωνικών Λειτουργών της Ελλάδος και αριθμεί 30 Περιφερειακά και Τοπικά Τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της χώρας μας πάντοτε βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες σύμφωνα με τις αρχές του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της διαφάνειας, της ισοτιμίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Απευθυνόμαστε σε εσάς σχετικά με τις Δομές Βοήθεια στο Σπίτι. Όπως ήδη γνωρίζεται η λειτουργία τους, σταματάει στις 30/6/21012. Παρότι με τον Εφαρμοστικό Νόμο 4052 (ΦΕΚ Α΄41/1-3-2012) αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Έγκριση των Σχεδίων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης» προβλέπεται η μόνιμη συνέχιση της λειτουργίας τους μέσα από την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος με τίτλο: «Πρόγραμμα Κατ΄οίκον φροντίδας συνταξιούχων», οι πολιτικές εξελίξεις δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, με αποτέλεσμα η λειτουργία των Δομών να τίθεται σε κίνδυνο.

Σας επισημαίνουμε ότι τυχόν διακοπή της λειτουργίας των Δομώv σημαίνει τη διακοπή παροχής επειγουσών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και υγείας για 130.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ και την απώλεια εργασίας για τους 3.800 εργαζόμενους των δομών. Επιπλέον, η συνέχιση της λειτουργίας των δομών αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της συχρηματοδότησης της λειτουργίας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά συνέπεια η έστω και προσωρινή διακοπή της λειτουργίας των δομών και της εργασίας των ήδη εργαζομένων μπορεί να δημιουργήσει τετελεσμένο που δεν θα επιτρέψει την υλοποίηση της διατυπωμένης βούλησης της Πολιτείας για θεσμική κατοχύρωση της συνέχισης της λειτουργίας των δομών, των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε αυτές και της συγχρηματοδότησης τους από πόρους της Ε.Ε.

Μέσα στις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες η μη συνέχιση της λειτουργίας των Δομών θα οδηγήσει σε δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους και στη δημιουργία 3.800 νέων ανέργων και τελικά στην εξαθλίωση τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των Δομών και των συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων σε αυτές.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία και συνεργασία.

 

Κοινοποίηση:

1. Γραφείο Πρωθυπουργού, 2. ΠΑΣΟΚ, 3. ΝΔ. 4. ΚΚΕ, 5. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, 6. ΛΑΟΣ, 7. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, 8. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, 9. ΚΕΔΕ, 10.Τοπικά Τμήματα ΣΚΛΕ, 11. ΠΟΕ ΟΤΑ, 12. Σωματεία Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι


Διαβάστηκε 4487 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:19