Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 104 32 Αθήνα, 5ος Όροφος.
Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
Είσοδος στο μητρώο μελών : https://mitroo.skle.gr/

Ο ΣΚΛΕ λέει ΟΧΙ σε περικοπές επιδομάτων

Αναπηρία Γράφτηκε από  Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 13:56 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με αφορμή δημοσιεύματα ότι  μεταξύ των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που πρόκειται να υιοθετηθούν, περιλαμβάνονται και περικοπές σε επιδόματα, φοροαπαλλαγές και παροχή υπηρεσιών για τα Άτομα με Αναπηρία, ο ΣΚΛΕ επισημαίνει τυχόν περικοπές σε επιδόματα, φοροαπαλλαγές και υπηρεσίες (μέσω της εφαρμογής προγραμμάτων εφεδρείας και κατάργησης οργανισμών στις μονάδες κοινωνικής φροντίδας, στις κοινωνικές υπηρεσίες – δομές των Δήμων και στις Δομές Ειδικής Αγωγής) θα οδηγήσει με σιγουριά σε αδυναμία κάλυψης των ιδιαίτερων αναγκών τους ή ακόμα και αυτών των βασικών βιοτικών αναγκών τους. Διαβάστε όλη την παρέμβαση του ΣΚΛΕ ακολούθως:Προς: 1. Υπουργό Οικονομικών, κύριο Στουρνάρα
2. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κύριο Βρούτση
3. Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κύριο Παναγιωτόπουλο


Θέμα: «Περικοπή προνοιακών επιδομάτων Ατόμων με Αναπηρία»

Κύριε Υπουργέ,

Ο Σύνδεσμος  Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος είναι το επιστημονικό και επαγγελματικό σωματείο των 5.000 Κοινωνικών Λειτουργών της Ελλάδος και αριθμεί 30 Περιφερειακά και Τοπικά Τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της χώρας μας πάντοτε βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες σε τοπικό επίπεδο  σύμφωνα με τις αρχές του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της διαφάνειας, της ισοτιμίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τις τελευταίες ημέρες πληροφορούμαστε από τον Τύπο ότι μεταξύ των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που πρόκειται να υιοθετηθούν, περιλαμβάνονται και περικοπές σε επιδόματα, φοροαπαλλαγές και παροχή υπηρεσιών για τα Άτομα με Αναπηρία.

Εμείς οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της χώρας είμαστε εκείνοι που στεκόμαστε στο πλάι των μελών αυτής της πλέον ευπαθούς κοινωνικής ομάδας, προσπαθώντας να τους υποστηρίξουμε μέσω ελλειμματικών δομών και των  διαρκώς συρρικνούμενων προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής, στις άμεσες ανάγκες τους.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας πληροφορήσουμε ότι τα Άτομα με Αναπηρία πέραν των βασικών βιοτικών αναγκών τους έχουν να καλύψουν και πρόσθετες ανάγκες που προκύπτουν ως συνέπεια της αναπηρίας τους. Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι γνώριμες συνθήκες στα Άτομα με Αναπηρία, ενώ στο κοντινό παρελθόν αποτελούσαν έννοιες ταυτόσημες με την αναπηρία.

Έτσι, τυχόν περικοπές σε επιδόματα, φοροαπαλλαγές και υπηρεσίες (μέσω της εφαρμογής προγραμμάτων εφεδρείας και κατάργησης οργανισμών στις μονάδες κοινωνικής φροντίδας, στις κοινωνικές υπηρεσίες – δομές των Δήμων και στις Δομές Ειδικής Αγωγής) θα οδηγήσει με σιγουριά σε αδυναμία κάλυψης των ιδιαίτερων αναγκών τους ή ακόμα και αυτών των βασικών βιοτικών αναγκών τους.

Επιπλέον τέτοιες περικοπές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές ενός κράτους δικαίου, που επιδιώκει την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και εγγυάται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους πολίτες του.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διασαφήνιση και συνεργασία.

Κοινοποίηση:   
1.    Γραφείο Πρωθυπουργού
2.    Νέα Δημοκρατία
3.    Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
4.    Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα
5.    Ανεξάρτητοι Έλληνες
6.    Δημοκρατική Αριστερά
7.    ΚΚΕ
8.    Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία

Διαβάστηκε 5309 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:19

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015