Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 104 32 Αθήνα, 5ος Όροφος.
Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
Είσοδος στο μητρώο μελών : https://mitroo.skle.gr/

Δημιουργία ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος»

Γενικά Γράφτηκε από  Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 11:14 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΣΚΛΕ επανερχόμενος στο πάγιο αίτημα του κλάδου  επανακατέθεσε αμέσως μετά τις εκλογές, το ήδη, από δεκαετία διατυπωμένο, αίτημα του για τη σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος», στο Υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχα ως ΝΠΔΔ λειτουργούν τα επαγγελματικά και επιστημονικά όργανα των Φυσικοθεραπευτών, των Νοσηλευτών και των Επισκεπτών Υγείας. Διαβάστε όλη την επιστολή ακολούθως:

Προς:

1. Υπουργό Υγείας, κο Λυκουρέντζο

Θέμα: Σύσταση Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος εκπροσωπεί επιστημονικά και συνδικαλιστικά τους 5.500 Κοινωνικούς Λειτουργούς της Χώρας. Ιδρύθηκε το 1955 και αριθμεί εκτός της Αττικής 28 Περιφερειακά και Νομαρχιακά Τμήματα σε όλη την Χώρα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Mε την ευκαιρία της πρώτης μας επικοινωνίας μετά την ανάλειψη των καθηκόντων σας, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε Καλή Επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, αφού όπως γνωρίζετε η οικονομική κρίση έχει πλήξει καίρια τον τομέα της Υγείας, με δυσμενείς συνέπειες στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Με την επιστολή μας αυτή επανερχόμαστε στο πάγιο αίτημα των Κοινωνικών Λειτουργών της χώρας, για τη σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος», που επιβεβαιώνεται ανελλιπώς από ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Συνδέσμου μας και κατατίθεται με συνέπεια στο Υπουργείο Υγείας από τη δεκαετία του 1990. Για τελευταία φορά το σχετικό αίτημα μας υποβλήθηκε με το υπ΄αριθμό 9949/3-4-2012 έγγραφο μας στον Υπουργό κύριο Λοβέρδο με την αφορμή της σύστασης του Πανελληνίου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας.

Ήδη η Πολιτεία έχει θεσμοθετήσει για τα υπόλοιπα επαγγέλματα Υγείας – Πρόνοιας, τη λειτουργία των επιστημονικών και επαγγελματικών τους οργάνων ως ΝΠΔΔ. Έτσι, με τη μορφή ΝΠΔΔ λειτουργούν ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Ν.3599/2007), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας (Ν.4058/2012) και η Ένωση Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών (Ν.3252/2004).

Επανερχόμενοι στο πάγιο αίτημα μας για τη σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος», επισημαίνουμε ότι η πολυσχιδία των επιστημονικών θεματικών ενασχόλησης των Κοινωνικών Λειτουργών και η πολυποίκιλη επαγγελματική τους δραστηριοποίηση, η επί σειρά ετών συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα και η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο καθιστούν αναγκαία και επιβεβλημένη την θεσμική αναβάθμιση του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

 

Η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος μας από την δεκαετία του 1990 (για το οποίο υπάρχει σχετική αλληλογραφία στις υπηρεσίες του Υπουργείου):

· Εξασφαλίζει ένα αυξημένης τυπικής ισχύος πλαίσιο καταγραφής των επαγγελματιών Κοινωνικών Λειτουργών και εποπτείας της τήρησης των όρων απόκτησης της άδειας άσκησης επαγγέλματος.

· Διευκολύνει τον κλάδο στην κατοχύρωση και προάσπιση των επαγγελματικών του δικαιωμάτων και στην διεκδίκηση και προβολή των εργασιακών, επιστημονικών και συνδικαλιστικών - μεταξύ άλλων - αιτημάτων του.

· Εξορθολογίζει το σύστημα καταγραφής των πραγματικών επαγγελματιών και επιτυγχάνει την τήρηση των απαιτούμενων στοιχείων τους από τα Αρμόδια Όργανα του Συλλόγου

· Ενισχύει την ασφάλεια στους χώρους παροχής υπηρεσιών από αυτούς και επαυξάνει το κύρος και την ρυθμιστική ισχύ του Συλλόγου με την υποχρεωτική έκδοση δελτίου ταυτότητας Κοινωνικού Λειτουργού.

· Λαμβάνει μέριμνα μέσω της προβλεπόμενης ετήσιας εισφοράς και του παράβολου εγγραφής (στο Ν.Π.Δ.Δ.) για την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας και λειτουργικότητας του Συλλόγου.

Η σύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος»

· θα αναδείξει ακόμη ένα θεσμικό συνομιλητή στην διαμόρφωση στρατηγικής και των επιλογών όρων παροχής υπηρεσιών, επ’ ωφελεία του Κοινωνικού Συνόλου

· θα επιβάλλει τα απαραίτητα θεσμικά εχέγγυα εποπτείας (από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Κατόπιν όλων των παραπάνω, ελπίζουμε στην αποδεδειγμένη ήδη δημοκρατική ευαισθησία σας και στην πρόθεση σας να αναβαθμίσετε θεσμικά και επαγγελματικά τους «κοινωνικούς σας εταίρους».

Συννημένα σας αποστέλλουμε Σχέδιο Νόμου για τη σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος», που συντάχθηκε από Ειδική Επιτροπή του Συνδέσμου μας και εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΔΣ του ΣΚΛΕ κατά την 30η/25-6-2012 Συνεδρίαση του.

Είμαστε στην διάθεση σας, σε αναμονή ορισμού θεσμική συνάντησης για την αναλυτικότερη γνωστοποίηση των θέσεων του Συλλόγου μας.

Διαβάστηκε 4240 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:19

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015