Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 104 32 Αθήνα, 5ος Όροφος.
Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
Είσοδος στο μητρώο μελών : https://mitroo.skle.gr/

Κοινωφελή Εργασία

Γενικά Γράφτηκε από  Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 01:26 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ο ΣΚΛΕ με επείγουσα παρέμβαση του σχετικά με τα υπό προκήρυξη προγράμματα Κοινωνφελούς Εργασίας επισημαίνει ότι τα κενά και οι ελλείψεις στην κοινωνική πρόνοια και την παιδεία είναι τέτοια που δεν καλύπτονται με θέσεις προσωρινής απασχόλησης οι οποίες επιπλέον δεν προσφέρουν τίποτα μακροπρόθεσμα  στην καταπολέμηση της ανεργίας που πλήττει τους νέους και διεκδικεί άμεσα προσλήψεις Κοινωνικών Λειτουργών σε μόνιμες θέσεις για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στις συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης που ζούμε. Σε ότι αφορά την κατανομή των θέσεων ΚΛ ζητάει την προκήρυξη τους με ενιαίο τρόποως εξής: «Κοινωνικοί Λειτουργοί Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης


ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα  19 /12 /2014
Αρ.πρωτ. 11118

Προς: 1. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κο Βρούτση)
2. Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κο Κεγκέρογλου
3. Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κο Πλακιωτάκη
4. Γενική Γραμματεία Κοινοτικών & Άλλων Πορων κα Δελλαπόρτα
4.  Διοικητή ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με  δημοσιεύματα των ΜΜΕ  σχετικά με την  κατανομή των θέσεων που πρόκειται να προκηρυχθούν στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος Κοινωνφελούς Εργασίας περιλαμβάνονται 430 Κοινωνικοί Λειτουργοί ΤΕ, 14 Κοινωνικών Λειτουργών ΤΕ και 130 Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ/ΤΕ.

Τα κενά και οι ελλείψεις στην κοινωνική πρόνοια και την παιδεία είναι τέτοια που δεν καλύπτονται με θέσεις προσωρινής απασχόλησης οι οποίες επιπλέον δεν προσφέρουν τίποτα μακροπρόθεσμα  στην καταπολέμηση της ανεργίας που πλήττει τους νέους. 

Διεκδικούμε άμεσα προσλήψεις Κοινωνικών Λειτουργών σε μόνιμες θέσεις για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας στις συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης που ζούμε. Σε ένα κράτος με 30% του πληθυσμού  να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας δεν μπορεί να προσλαμβάνονται μόνο Εφοριακοί. 

Παρατηρούμε ωστόσο ότι στην υπό έκδοση προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία στην κατανομή των θέσεων περιλαμβάνονται: 430 Κοινωνικοί Λειτουργοί ΤΕ, 14 Κοινωνικών Λειτουργών ΤΕ και 130 Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ/ΤΕ.
Όπως γνωρίζετε στη χώρα μας οι Κοινωνικοί Λειτουργοί είναι εξειδικευμένοι κοινωνικοί επιστήμονες, απόφοιτοι των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας των ΤΕΙ Αθήνας, Πάτρας, Ηρακλείου και του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση την Κοινωνική Εργασία του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Η εκπαίδευση τους και στα τέσσερα αυτά τμήματα αφορά στα ίδια γνωστικά αντικείμενα, περιλαμβανόμενης και πρακτικής άσκησης και έχει την ίδια διάρκεια (8 εξάμηνα).
Όλοι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της χώρας, απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, έχουν κοινά επαγγελματικά δικαιώματα τόσο στο ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, όπως αυτά καθορίζονται με το ΠΔ 23/1992 και ασκούν το λειτούργημα του Κοινωνικού Λειτουργού μετά την έκδοση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος, που χορηγείται κάτω από τις ίδιες προϋποθέσεις και διαδικασίες για τους πτυχιούχους όλων των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΕΙ & ΤΕΙ. Ειδικότερα:
•    Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 1, του ΠΔ 23/1992 για την άσκηση του επαγγέλματος και τη χρησιμοποίηση του τίτλου του Κοινωνικού Λειτουργού, απαιτείται α) Πτυχίο μίας αναγνωρισμένης από το Κράτος Σχολής Κοινωνικής Εργασίας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή ισότιμο αντίστοιχης Σχολής του εξωτερικού, β) Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος που χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις του ίδιου ΠΔ.
•    Με το άρθρο 54 του Νόμου 3198/2011 προβλέπεται ότι η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού χορηγείται με τις ίδιες προϋποθέσεις και διαδικασίες για τους πτυχιούχους όλων των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Πάγια θέση μας είναι ότι ο κοινός καθορισμός των πλαισίων άσκησης του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού, το κοινό περιεχόμενο και διάρκεια του προγράμματος σπουδών όλων των τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΑΕΙ και ΤΕΙ αποτελούν απόδειξη της ουσιαστική ισοτιμίας των πτυχίων Κοινωνικής Εργασίας όλων των ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.
Επιπλέον, ο Νόμος 2916/2001 που αφορά στη «Διάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και ρύθμιση θεμάτων του Τεχνολογικού τομέα της», ορίζει ότι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα μας είναι ενιαία αποτελούμενη από ΑΕΙ και ΤΕΙ, διασφαλίζοντας έτσι και την τυπική ισοτιμία των πτυχίων Κοινωνικής Εργασίας όλων των ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας. Συμπληρωματικά, με το Νόμο 3549/2007 τα ΤΕΙ κατατάσσονται στην Ανώτατη Εκπαίδευση ενώ μια σειρά άλλων διατάξεων, ολοκλήρωσαν τα ακαδημαϊκά τους χαρακτηριστικά.
Ήδη με το υπ΄αριθμ: 10988/13-11-2014 έγγραφο μας, ενόψει της κατανομής των υπό προκήρυξη θέσεων  είχαμε επισημάνει το θέμα και είχαμε έγκαιρα ζητήσει την κατανομή των θέσεων των ΚΛ με ενιαίο τρόπο ως Κοινωνικοί Λειτουργοί ΠΕ-ΤΕ.
Με δεδομένα τα παραπάνω απαιτούμε την προκήρυξη όλων των θέσεων Κοινωνικών Λειτουργών με ενιαίο τρόπο ως εξής: «Κοινωνικοί Λειτουργοί Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», έτσι ώστε να έχουν δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για την κάλυψη των θέσεων όλοι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί , απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς αποκλεισμούς και ισότιμα.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διασαφήνιση και συνεργασία.

Διαβάστηκε 4827 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:20

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015