×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφαρμογή της εξαίρεσης από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του προνοιακού τομέα.

Κοινωνική Φροντίδα Γράφτηκε από  Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 09:41 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΣΚΛΕ επισημαίνει τη λανθασμένη ερμηνεία διοικητικών παραγόντων της διάταξης για εξαίρεση από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του προνοιακού τομέα και ζητάει από τα αρμόδια διοικητικά όργανα την πιστή εφαρμογή της επίσημης θέσης της Πολιτείας που εξαιρεί τον ευαίσθητο προνοιακό τομέα από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων σε μία τόσο δυσμενή κοινωνική και οικονομική συγκυρία. 

ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα 24 /11/ 2011

Αρ.πρωτ. 9809

Προς: 1. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριο Αν. Λοβέρδο

2. Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριο Μ. Μπόλαρη

3.Γ.Γραμματέα Πρόνοιας κύριο Γ.Κατριβάνο

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε με το υπ΄αριθμ΄9728/29-9-2011 έγγραφο ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος έχει ζητήσει την εξαίρεση του τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας από τις προβλέψεις για την κατάργηση κενών οργανικών θέσεων και την εργασιακή εφεδρεία, του Σχεδίου Νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015»

Απευθυνόμαστε σε εσάς σχετικά με την εφαρμογή άρθρου 33 παρ.1 του Ν.4024/2011 που αφορά την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων. Από τις διατάξεις του παραπάνω άρθρου εξαιρέσατε ορθά το προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και του ευαίσθητου προνοιακού τομέα σε μία τόσο δυσμενή κοινωνική και οικονομική συγκυρία. Δυστυχώς όμως η ερμηνεία που δίνεται στη σχετική διάταξη από υπηρεσιακούς παράγοντες δημιουργεί προσκόμματα για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Σας ενημερώνουμε ότι εφόσον προχωρήσει η εφαρμογή του άρθρου 33 παρ.1 του Ν.4024/2011 που αφορά την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων σε όλους τους δημόσιους φορείς υπονομεύεται η ύπαρξη και το μέλλον των μονάδων κοινωνικής φροντίδας και των εποπτευόμενων ΝΠΔΔ από το ΥΥΚΑ(ΕΙΚ,ΕΚΚΑ,ΚΕΑΤ).

Αυτό γιατί οι περισσότεροι φορείς έχουν ελλείψεις που φθάνουν το 40-60%. Θέσεις για τις οποίες δεν έχουν γίνει προσλήψεις την τελευταία δεκαετία. Σημαντικός αριθμός υπαλλήλων δε αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης κάτι που αποδυναμώνει περαιτέρω το ευαίσθητο έργο των παραπάνω φορέων.

Οι θέσεις για τις οποίες αναφερόμαστε αφορούν ειδικότητες επιστημονικού,νοσηλευτικού, παραϊατρικού προσωπικού αλλά και υπαλλήλων απαραίτητων για φροντίδα και υποστήριξη (Κοινωνικών Λειτουργών, Παιδαγωγών, Ψυχολόγων, , Βρεφονηπιοκόμων, Νοσηλευτών, Βοηθών Νοσηλευτών Εργοθεραπευτών, Λογοθεραπευτών, Κοινωνικών Φροντιστών, Οδηγών, Μαγείρων, τεχνικών, κ.ά.)

Για την πιστή εφαρμογή της εκφρασμένης πολιτικής σας θέσης για εξαίρεση της κατάργησης των κενών οργανικών θέσεων των φορέων κοινωνικής πρόνοιας σε μία τέτοια δυσχερή συγκυρία προτείνουμε σχετικά έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου που θα διασαφηνίζει την οποιαδήποτε παρερμηνεία.

Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε την πρόταση μας να ισχύσει και για τις οργανικές μονάδες και τα ΝΠΔΔ των Δήμων που παρέχουν κοινωνική πολιτική η εξαίρεση από την εφαρμογή των διατάξεων σχετικά με την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων, την αυτοδίκαια απόλυση και την εργασιακή εφεδρεία όπως προβλέφθηκε στο Ν. 4024/2011 για τους φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας (της παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν. 3106/2003)., αφού οι Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και των ΝΠΔΔ τους αποτελούν τους βασικούς επίσημους φορείς του Κράτους για την παροχή κοινωνικής πρόνοιας και πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διασαφήνιση και συνεργασία

Διαβάστηκε 4590 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:19