×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΣΚΛΕ ζητάει την άμεση απόσυρση των συγχωνεύσεων των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας

Κοινωνική Φροντίδα Γράφτηκε από  Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 17:19 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΣΚΛΕ ζητάει την άμεση απόσυρση του άρθρου 1 «Κατάργηση και συγχώνευση Νομικών προσώπων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα» που προβλέπει τη συγχώνευση των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των πρώτων συγχωνεύσεων με την ψήφιση του Ν.4025, σε ένα συγκεντρωτικό υδροκέφαλο οργανισμό με τεράστια γεωγραφική κάλυψη. Διαβάστε όλη την παρέμβαση του ΣΚΛΕ.   
Αθήνα  18/12 / 2012
Αρ.πρωτ. 10267Προς: 1. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριο Μανιτάκη
2. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κύριο Βρούτση
3. Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κύριο Παναγιωτόπουλο
4. Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, κυρία Μπέκου
5. Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης (Υπόψιν Προέδρου)Κύριε Υπουργέ,

Ο Σύνδεσμος Κοιν. Λειτουργών Ελλάδος είναι το επιστημονικό και επαγγελματικό σωματείο των 5.οοο Κοινωνικών Λειτουργών της Ελλάδος και αριθμεί 15 Περιφερειακά και Τοπικά Τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Με την παρούσα  επιστολή σας εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας με τις προωθούμενες ρυθμίσεις του άρθρου 10 τον υπό συζήτηση σχέδιο Νόμου με τίτλο «Κατάργηση και συγχώνευση Νομικών προσώπων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα για τους παρακάτω λόγους:

·    Πλήρως Λειτουργούσες Μονάδες και απολύτως αναγκαίες περιλαμβάνονται σε ένα Νομοσχέδιο «Σκούπα» στο οποίο αναφέρεται «ότι επιδιώκεται η ελάφρυνση του Δημοσίου Τομέα από Οργανισμούς και Φορείς που δεν εξυπηρετούν το Δημόσιο συμφέρον ή είναι ανεπαρκείς ως  προς την εκπλήρωση της αποστολής τους»,
·    Συγχωνεύονται Μονάδες Κοιν. Φροντίδας πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι των πρώτων συγχωνεύσεων με την ψήφιση του Ν.4025 και αξιολογηθούν οι συγχωνευμένοι φορείς, στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο ιδιαίτερα στην αιτιολογική έκθεση δεν προκύπτει οποιαδήποτε μελέτη που να τεκμηριώνει την αναγκαιότητα και την βιωσιμότητα των προτεινόμενων συγχωνεύσεων,
·    Συγχωνεύονται εντελώς ανομοιογενείς δομές ως προς τις ομάδες ατόμων που εξυπηρετούν (παιδιά, ενήλικες ΑμεΑ ),με διαφορετικές ανάγκες υποστήριξης φροντίδας,
·    Δημιουργείται ένας συγκεντρωτικός υδροκέφαλος οργανισμός με τεράστια γεωγραφική κάλυψη, για την απρόσκοπτη λειτουργία του οποίου, εκφράζουμε σοβαρές επιφυλάξεις. Αντιθέτως θα επιδεινωθούν υπαρκτές στρεβλώσεις λειτουργίας του παρελθόντος όπως της σοβαρής ανεπάρκειας οικονομικών και ανθρωπίνων πόρων.

κ. Υπουργέ

Δεν επιβεβαιώνεται ο στόχος σας για παροχή καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, χρήστες των υπηρεσιών των Μονάδων Κοιν. Φροντίδας.

Έχουμε την πεποίθηση ότι η όποια νομοθετική σας παρέμβαση έπρεπε να είναι αποτέλεσμα διαλόγου με επιστήμονες με επάρκεια και πολυετή εμπειρία στον σχεδιασμό των υπηρεσιών Κοιν. Φροντίδας, συνεκτιμώντας τις ιδιαίτερες Κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση απόσυρση του άρθρου 10 του υπό ψήφιση Νομοσχεδίου, το οποίο δεν αντιμετωπίζει το δίκτυο Υπηρεσιών των Μονάδων Κοιν. Φροντίδας ανθρωποκεντρικά .

Επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας η ενδυνάμωση του Κοινωνικού Κράτους σήμερα και όχι η συρρίκνωση του, και μάλιστα με όρους διοικητικούς, είμαστε στην διάθεσή σας μετά την  απόσυρση του επίμαχου άρθρου, να συμμετάσχουμε στον σχεδιασμό της όποιας νέας Νομοθετικής  παρέμβασης .


Κοινοποίηση:
1.    Γραφείο Πρωθυπουργού
2.    ΝΔ
3.    ΠΑΣΟΚ
4.    ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ
5.    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
6.    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
7.    ΚΚΕ
8.   Μέλη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης
9.    ΑΔΕΔΥ
10.  ΠΟΕΔΗΝ

 

Διαβάστηκε 5032 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:20