×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΣΚΛΕ παρεμβαίνει για τον αποκλεισμό ΚΛ ΠΕ απο το ΠΜΣ στην «Κοινωνική Ψυχιατρική»

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013 13:54
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο ΣΚΛΕ παρεμβαίνει για τον αποκλεισμό των πτυχιούχων του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης / Κατεύθυνση Κοινωνική Εργασίας από το  ΠΜΣ στην «Κοινωνική Ψυχιατρική». Στη παρέμβαση του ο ΣΚΛΕ τονίζει ότι το πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με το εάν περιλαμβάνονται στον  επαγγελματικό κλάδο των Κοινωνικών Λειτουργών οι ανωτέρω πτυχιούχοι έρχεται σε αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία και ζητάει την αποδοχή και αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων των πτυχιούχων Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης / Κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας αποκαταστώντας έτσι  την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης των υποψηφίων στις διαδικασίες επιλογής.Προς: Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης / Τμήμα Ιατρικής / Τομέας Ψυχιατρικής / ΠΜΣ στην «Κοινωνική Ψυχιατρική»
Υπόψιν Επιστημονικά Υπεύθυνου ΠΜΣ, Καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής κου Λειβαδίτη.

Με έκπληξη, πληροφορηθήκαμε από μέλη μας, πτυχιούχους του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης / Κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας που υπέβαλλαν αίτηση υποψηφιότητας για το ΠΜΣ στην Κοινωνική Ψυχιατρική, ότι προέκυψε πρόβλημα σχετικά με το εάν περιλαμβάνονται στον  επαγγελματικό κλάδο των Κοινωνικών Λειτουργών.

Θα θέλαμε, λοιπόν, να σας ενημερώσουμε  ότι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί στην χώρα μας είναι εξειδικευμένοι κοινωνικοί επιστήμονες, απόφοιτοι των τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας των ΑΤΕΙ Αθήνας, Πάτρας και Ηρακλείου καθώς και του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η εκπαίδευσή τους και στα τέσσερα τμήματα αφορά τα ίδια γνωστικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένης και της πρακτικής άσκησης και έχει την ίδια  διάρκεια ( 8 εξάμηνα).

Όλοι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, απόφοιτοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, έχουν κοινά επαγγελματικά δικαιώματα, όπως αυτά καθορίζονται με το Π.Δ. 50/1989. Ασκούν το λειτούργημα του Κοινωνικού Λειτουργού μετά την έκδοση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος, που χορηγείται με τις ίδιες προϋποθέσεις και διαδικασίες για τους πτυχιούχους όλων των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΕΙ και ΑΤΕΙ., όπως προβλέπεται στο Π.Δ. 23/1992 και το άρθρο 54 του Νόμου 3918 / 2011.

Επιπλέον, ο Νόμος 2916/2001 που αφορά στην «Διάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και ρύθμισης θεμάτων του Τεχνολογικού τομέα της», ορίζει ότι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα μας είναι ενιαία αποτελούμενη από ΑΕΙ και ΤΕΙ διασφαλίζοντας έτσι και την τυπική ισοτιμία των πτυχίων Κοινωνικής Εργασίας όλων των ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας. 

Κατά συνέπεια πως είναι δυνατόν υποψήφιοι – πτυχιούχοι Τμημάτων της ενιαίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ίδια διάρκεια σπουδών το ίδιο γνωστικό αντικείμενο, τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα να διαχωρίζονται;

Με δεδομένα τα παραπάνω παρακαλούμε όπως προχωρήσετε άμεσα στην αποδοχή και αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων των πτυχιούχων Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης / Κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας Δεδομένων, όπως άλλωστε έχετε γίνει και σε προηγούμενους κύκλους του ΠΜΣ.

Για τη διευκόλυνση σας, σας αποστέλλουμε συνημμένα:
1.    ΠΔ 23/1992 που αφορά τις «Προϋποθέσεις για την έκδοση Άδειας άσκησης επαγγέλματος,  αρχές, καθήκοντα, υποχρεώσεις, ασυμβίβαστα κατά την άσκηση του επαγγέλματος, υποχρεώσεις προς το επάγγελμα, καθήκοντα προς του εξυπηρετούμενους»
2.    Νόμο 3918/2011, ο οποίος ορίζει ότι η Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού  χορηγείται με τις ίδιες προϋποθέσεις και διαδικασίες για τους πτυχιούχους όλων των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.,
3.    ΠΔ 30/1989 που αφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα των Κοινωνικών Λειτουργών.

Γνωρίζοντας καλά το μέχρι σήμερα έργο σας, ελπίζουμε ότι με την παρέμβαση σας θα δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί  αποκαταστώντας έτσι  την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης των υποψηφίων στις διαδικασίες επιλογής.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διασαφήνιση και συνεργασία.

 

Διαβάστηκε 4785 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2015 12:56