ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σχετικά με την κατανομή των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή

Νοεμβρίου 26 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εκπροσωπεί επιστημονικά και επαγγελματικά όλους τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Χώρας.

Ο ΣΚΛΕ με παρεμβάσεις θέσεις και προτάσεις έχει απευθυνθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θέτοντας αναλυτικά τον θεσμικό ρόλο των Κοινωνικών Λειτουργών τόσο στην Γενική όσο και στην Ειδική εκπαίδευση, υποστηρίζοντας ότι η διεπιστημονικότητα είναι απαραίτητη συνθήκη για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Εκπαιδευτικού συστήματος.

Με το νόμο 1566/1981 οι Κοινωνικοί Λειτουργοί στελεχώνουν αδιάλειπτα τα σχολεία ειδικής αγωγής και ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης είτε ως μόνιμοι είτε ως αναπληρωτές ενώ με το νόμο 2817/2000 με τον οποίο ιδρύθηκαν τα ΚΔΑΥ προσφέρουν έργο ως μέλη της διεπιστημονικής ομάδας στο ΚΔΑΥ – ΚΕΔΔΥ – ΚΕΣΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας υπηρετούν ως μόνιμοι μόλις 176 Κοινωνικοί Λειτουργοί σε όλη την επικράτεια και οι ανάγκες κάλυψης των οργανικών και λειτουργικών κενών των σχολείων και των ΚΕΣΥ γίνεται από αναπληρωτές, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τα τελευταία 15 έτη.

Ο ΣΚΛΕ έγκαιρα έχει ζητήσει την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και την ισόποση κατανομή των 4500 μόνιμων  διορισμών που θα γίνουν στην Ειδική Αγωγή τόσο μεταξύ των Εκπαιδευτικών Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, όσο και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) στο οποίο υπάγεται η ειδικότητα του Κοινωνικού Λειτουργού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Ο (ΣΚΛΕ) συμμεριζόμενος την ανησυχία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) σχετικά με τη φημολογούμενη κατανομή των 4.500 θέσεων στην Ειδική Εκπαίδευση, η οποία –αν ισχύει- αποτελεί ανισοβαρή επιλογή που δεν υποστηρίζει τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα της Ειδικής Εκπαίδευσης καλεί:

·        το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην ισόποση κατανομή των ανωτέρω θέσεων

·        τους Κοινωνικούς Λειτουργούς που υπηρετούν στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη 28/11/2019 η ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.