Παρέμβαση του ΣΚΛΕ για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19

Ο ΣΚΛΕ απέστειλε παρέμβαση προς το Υπουργείο Υγείας καταγγέλλοντας  το διοικητικό μέτρο της αναστολής εργασίας  λόγω μη εμβολιασμού ως εξοντωτικό και μη σύντονο με την αρχή της αναλογικότητας και κρίνοντας ότι έχει αξιοποιηθεί ως «τιμωρητικό» εργαλείο που οδηγεί υγειονομικούς, μεταξύ αυτών και κοινωνικούς λειτουργούς, ουσιαστικά σε οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίηση καθώς  στερούνται την εργασία τους, την οικονομική τους ισχύ, την ασφαλιστική τους κάλυψη  και την προσμέτρηση της υπηρεσίας τους στο δημόσιο τομέα.

Ο ΣΚΛΕ αλλά και το σώμα των Κοινωνικών Λειτουργών ουδέποτε αντιτάχθηκε στην «επιχείρηση» εμβολιασμού. Αντιθέτως, στήριξε και προώθησε με όλες τις δυνάμεις του την εθνική προσπάθεια. Ωστόσο, η πρακτική της μονομερούς επιβολής μιας αμιγώς ιατρικής πράξης, συνδυαζόμενη με μια εξαιρετικά αυστηρή διοικητική κύρωση και υπό την απειλή της οριστικής απόλυσης από το Δημόσιο τομέα, δεν συνάδει με μια σειρά συνταγματικών κανόνων και εγγυήσεων, που κατοχυρώνουν αναφαίρετα δικαιώματα, όπως την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, την εξουσία αυτοδιάθεσης εκάστου προσώπου και το δικαίωμα στην εργασία.

Ως εκ τούτου ο ΣΚΛΕ δηλώνει την αντίθεσή του με τη συγκεκριμένη μορφή του μέτρου, ζητά την άμεση ανάκλησή του  και θεωρεί τουλάχιστον αναγκαίο τον έλεγχο της συνταγματικότητας των επίμαχων ρυθμίσεων και της συμβατότητάς τους με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τόσο από την Ελληνική Δικαιοσύνη, όσο και από το Δικαστήριο της ΕΣΔΑ.

 

Επισυνάπτεται το κείμενο της παρέμβασης

Διαβάστηκε 1009 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Μαϊος 2022 17:53

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.