Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 104 32 Αθήνα, 5ος Όροφος.
Τηλέφωνο : 2108834818 fax: 2108827071
Είσοδος στο μητρώο μελών : https://mitroo.skle.gr/

Εκδόθηκε το ΦΕΚ 3877 Β/6-9-2018: "Ανάθεση Προγράμματος για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων και μεταναστών", με φορέα υλοποίησης το ΚΕΕΛΠΝΟ,  όπου προβλέπεται η πρόσληψη 145 ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών.

Στο Υποέργο 3: “Υπηρεσίες Υγείας στο πεδίο” προβλέπεται η πρόσληψη 55 ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών.
Στο Υποέργο 4: “Ενίσχυση των Δομών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας” προβλέπεται η πρόσληψη 90 ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών.

Ο ΣΚΛΕ με ικανοποίηση βλέπει το αποτέλεσμα της πληθώρας παρεμβάσεων του και της αταλάντευτης διεκδίκησης του για την ισότιμη αντιμετώπιση των ΠΕ και ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, να αποτυπώνεται στο εν λόγω ΦΕΚ.

Συνημμένα το ΦΕΚ.

 


Ωράριο Λειτουργίας Γραφείου

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 12:31 Γράφτηκε από

Το Ωράριο Εξυπηρέτησης κοινού διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα έως Παρασκευή 9.30 - 14.30 και Τρίτη 17.00-20.00

Κατά τις ώρες αυτές οι συνάδελφοι Κοινωνικοί Λειτουργοί μπορούν να απευθύνονται για εγγραφές, ερωτήματα, παρεμβάσεις κ.ά.

 

 

 

 


Θερινό ωράριο

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 13:20 Γράφτηκε από

Ο ΣΚΛΕ ΝΠΔΔ ενημερώνει τα μέλη του ότι, τα γραφεία του κατά το μήνα Αύγουστο θα είναι ανοικτά από τις 9.30 έως τις 13.30 (Δευτέρα ως Παρασκευή)
Την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Αυγούστου  θα παραμείνουν κλειστά.

 


Ο ΣΚΛΕ στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας  του με το CIF HELLAS σας προσκαλεί στην συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018   και ώρα   17:30 - 20:00   στον  χώρο του ΕΚΚΑ  (Τσόχα 5, ισόγειο) στους Αμπελόκηπους με σκοπό την γνωριμία με  συναδέλφους από τις ΗΠΑ, τη Φιλανδία  και  την  Τουρκία και την παρουσίαση προγραμμάτων και Υπηρεσιών που λειτουργούν στις χώρες τους.

Η διοργάνωση της συνάντησης γίνεται  από το  CIF HELLAS στο  πλαίσιο του 13ου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ανταλλαγών για Επαγγελματίες  Κοινωνικούς επιστήμονες.

Γλώσσα εργασίας η Αγγλική.

Περισσότερες πληροφορίες  στη συνημμένη πρόσκληση.


Ο ΣΚΛΕ ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με τις ενέργειες / παρεμβάσεις που έγιναν στο πλαίσιο των διαδικασιών για την θεσμοθέτηση και στελέχωση των Τ.ΟΜ.Υ. Δείτε επισυναπτόμενο ενημερωτικό δελτίο.


Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος αποχωρίζεται τη Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 15:30, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Σχιστού (Λεωφόρος Σχιστού 102-104, Κερατσίνι) τον Τζανέτο Αντύπα, Αντιπρόεδρό του από το 2012, πρωτοπόρο, εμπνευσμένο και δημιουργικό συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε με αφοσίωση, αξιοπιστία και όραμα τις αρχές και τις αξίες της Κοινωνικής Εργασίας.

Η απώλειά του μας συγκλονίζει και μας αφήνει δέσμιους στα όνειρά του να τα ταξιδέψουμε, οπλίζοντας μας όμως με πείσμα να πραγματώσουμε το motto του, «δεν κάνουμε πίσω ούτε για να πάρουμε φόρα».

Ο Τζανέτος Αντύπας, άφησε το αποτύπωμά του στο χώρο της υγείας, της πρόνοιας και των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας ευάλωτων ομάδων ενώ αποτέλεσε κινητήριο δύναμη και φορέα αλλαγής σε κάθε μικρό ή μεγάλο έργο που ανέλαβε. Πέρα από τον ηγετικό του ρόλο σε κοινωνικές δράσεις, η παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, μας έδωσε το έναυσμα να τολμήσουμε να σκεφτούμε την αλλαγή που μπορούμε να φέρουμε στους στόχους και στους σκοπούς της επαγγελματικής μας πανελλήνιας εκπροσώπησης. Τον ευγνωμονούμε για την εξωστρέφεια που μας προσέφερε άδολα και απλόχερα και του υποσχόμεθα ότι θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο του.

Ο Τζανέτος Αντύπας, με βασικές σπουδές στην κοινωνική εργασία, στην οικονομία και Διοίκηση, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση της Υγείας (MSc Health Management), Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ξεκίνησε την ανθρωπιστική του δράση στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) Ελλάδας το 1996, όπου συνέβαλε στην ανάπτυξη της κοινωνικής και ιατρικής παρέμβασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μέσα στην Ελλάδα.

Διετέλεσε Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου στο Σωματείο PRAKSIS το οποίο συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2004 και αποτελεί την συνέχεια των ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ελλάδας ενώ παράλληλα ήταν Αντιπρόεδρος στο Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη και την Κατοικία, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Μέλος της Επιτροπής του Κοινωνικού Διαλόγου για το AIDS και Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη.


Συνάδελφοι,

Η δημιουργία  ΝΠΔΔ ΣΚΛΕ  αποτελούσε για δεκαετίες πάγιο αίτημα του κλάδου. Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί σε όλες τις κυβερνήσεις από τη δεκαετία του 1990 και την ίδια στιγμή που η Πολιτεία  θεσμοθετούσε για τα υπόλοιπα επαγγέλματα Υγείας  και Πρόνοιας  τη λειτουργία των επιστημονικών και επαγγελματικών τους οργάνων ως ΝΠΔΔ (Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Ν.3599/2007, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας Ν.4058/2012 και η Ένωση Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών Ν.3252/2004 ) η διεκδίκηση των Κοινωνικών Λειτουργών  παρέμενε σε εκκρεμότητα.

Σήμερα με τον Νόμο 4387 (ΦΕΚ 85/Α/12-5-2016) σύσταση του ΝΠΔΔ ΣΚΛΕ είναι πλέον πραγματικότητα και αποτελεί τη θεσμική ολοκλήρωση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος  ως το επίσημο επιστημονικό και επαγγελματικό όργανο των Κοινωνικών Λειτουργών σύμφωνα με το πρότυπο του Δικηγορικού & Ιατρικού Συλλόγου.


Μετά από την μακρόχρονη καθυστέρηση έκδοσης των τευχών 111 και 112 του 2013, εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών του Συνδέσμου, η «Κοινωνική Εργασία» περνά σε νέα εκδοτική περίοδο. Η «Κοινωνική Εργασία», με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΛΕ και της Συντακτικής Επιτροπής, και αξιοποιώντας χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, κυκλοφορεί πλέον μόνον ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://socwork.gr


Συγκρότηση Θεματικών Επιτροπών ΣΚΛΕ

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 14:26 Γράφτηκε από

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Συνδέσμου (άρθρο  38) προβλέπεται η λειτουργία επιτροπών για την προώθηση των σκοπών του και την καλύτερη λειτουργία του. Την εποπτεία των επιτροπών έχει το Δ.Σ.

Σύμφωνα με το καταστατικό οι θεματικές επιτροπές έχουν αντικείμενο την έρευνα και μελέτη των προβλημάτων της αρμοδιότητάς τους και συνεπικουρούν το έργο του Δ.Σ με τις εισηγήσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό συμβούλιο του ΣΚΛΕ, αποφάσισε στην 2η του συνεδρίαση τη συγκρότηση των επιτροπών αυτών και την διερεύνηση ενδιαφέροντος των μελών του και συναδέλφων κοινωνικών λειτουργών να συμμετέχουν.

Στις επιτροπές συμμετέχουν όσα μέλη (μπορούν να παρακολουθούν και μη μέλη, κοινωνικοί λειτουργοί) το επιθυμούν ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, την εργασιακή τους εμπειρία, το γνωστικό τους αντικείμενο κλπ. Όλες και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν χωρίς προϋποθέσεις εμπειρίας ή εκπαίδευσης .

Τη δράση και τις θέσεις του ΣΚΛΕ τις διαμορφώνουμε όλοι μαζί!

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη ηλεκτρονική φόρμα

 

Οι θεματικές επιτροπές που συστήνονται είναι:

 

 1.  

 

Υγείας (Αβάθμια και Ββάθμια) - Ψυχικής Υγείας

 

 1.  

 

Παιδικής Προστασίας 

 

 1.  

 

Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης

 

 1.  

 

Παιδείας (Εκπαίδευση – Ειδική Αγωγή)

 

 1.  

 

Εξαρτήσεων (Κέντρα Πρόληψης – Φορείς: ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18 ΑΝΩ, ΜΚΟ/ ΑΜΚΕ Πρόληψης και Απεξάρτησης)

 

 1.  

 

Τοπικής & Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

 

 1.  

 

Ελεύθερων Επαγγελματιών / Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

 

 1.  

 

Νέων Αποφοίτων & Ανέργων

 

 1.  

 

Εξωτερικών Υποθέσεων

 

 1.  

 

Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων – Σωματείων και ΑΜΚΕ (Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών)

 

 1.  

 

Φορέων Υποστήριξης ΑΜΕΑ (Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων- Ιδρύματα – ΝΠΙΔ – ΜΚΟ)

 

 1.  

 

Ινστιτούτου Κοινωνικής Εργασίας – Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης

 

 1.  

 

Ενδοικογενειακής Βίας – Κακοποίησης - Trafficking

 

 1.  

 

Τροποποίησης Καταστατικού

 

Σκοπός των επιτροπών είναι να:

 • -       Να εντοπίσουν, συγκεντρώσουν και κωδικοποιήσουν τα προβλήματα που απαντώνται στην άσκηση της κοινωνικής εργασίας/ εργασιακές σχέσεις / παροχή υπηρεσιών ανάλογα με την εμπειρία των κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται στο αντίστοιχο πεδίο.
 • -       Να συγκεντρώσουν προτάσεις για την επίλυση τους.
 • -       Να προτείνουν στο ΔΣ του ΣΚΛΕ διαμορφωμένες θέσεις συνολικά για τα ζητήματα που αφορούν το κάθε πεδίο αλλά και ειδικά για ζητήματα που κάθε φορά προκύπτουν.

Ο τρόπος εργασίας και οργάνωσης κάθε επιτροπής μπορεί να είναι διαφορετικός και με τη χρήση τεχνολογικών λύσεων (mail, skype, forum) μπορούν να συμμετέχουν και μέλη εκτός Αθηνών. Οι επιτροπές θα υποστηρίζονται στο έργο τους από μέλη του ΔΣ που έχουν οριστεί για αυτό.

Επιπλέον, προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των δράσεων και παρεμβάσεων του ΣΚΛΕ δημιουργούνται ομάδες εργασίας : 

1.      

Δημοσίων Σχέσεων / Επικοινωνίας / Προσέλκυσης Πόρων Web Administration (Site and Social Media)

2.      

Εκδηλώσεων – Ημερίδων – Συνεδρίων

3.      

Περιοδικού / Εντύπων

4.      

Έρευνας & Τεκμηρίωσης

5.      

Συνηγορίας (Advocacy)

 


Πρόσληψη κοινωνικού λειτουργού στην Ορεστιάδα

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 09:05 Γράφτηκε από

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (ΔΚΚ.Ε.Π.Α.Ο.)

Περισσότερες πληροφορίες στην ανάρτηση του Διάυγεια


Θέσεις Εργασίας Κοινωνικών Λειτουργών όπως δημοσιεύθηκαν στο Internet

Το επιστημονικό περιοδικό του ΣΚΛΕ ψηφιακά

socwork.gr
Δωρεάν τα τεύχη 111 και 112 

Γίνετε μέλος του ΣΚΛΕ

Νέο!
Εγγραφείτε ηλεκτρονικά στο ΝΠΔΔ ΣΚΛΕ

 

Επιτροπές

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνο : 2108834818 
fax: 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Εισαγωγή μέλους του site

Εισάγετε τα στοιχεία σας για να έχετε πρόσβαση σε περισσότερο περιεχόμενο και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις

Шаблоны Joomla 2015