Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος
Τοσίτσα 19 Αθήνα, 3ος Όροφος, 10683 Εξάρχεια, Αθήνα.
Τηλέφωνο : 2108834818
fax: 2108827071
κινητό: (κατά τη διάρκεια του Αυγούστου : Αμαλία Γκώρου 6974425472)

Ο ΣΚΛΕ με δελτίο τύπου, για ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, εκφράζει την αγανάκτησή του για τη διαχείριση του ζητήματος της εκπαίδευσης στην Κοινωνική Εργασία και δηλώνει απερίφραστα ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια και διεκδίκηση για την αποτροπή όποιας απόφασης υποβαθμίζει την εκπαίδευση στην Κοινωνική Εργασία και διεκδικεί τη δημιουργία αυτόνομου τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στο υπό ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Συνημμένο ακολουθεί το Δελτίο Τύπου


Ο ΣΚΛΕ ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με τις ενέργειες / παρεμβάσεις που έγιναν στο πλαίσιο των διαδικασιών για την θεσμοθέτηση και στελέχωση των Τ.ΟΜ.Υ. Δείτε επισυναπτόμενο ενημερωτικό δελτίο.


Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος αποχωρίζεται τη Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 15:30, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Σχιστού (Λεωφόρος Σχιστού 102-104, Κερατσίνι) τον Τζανέτο Αντύπα, Αντιπρόεδρό του από το 2012, πρωτοπόρο, εμπνευσμένο και δημιουργικό συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε με αφοσίωση, αξιοπιστία και όραμα τις αρχές και τις αξίες της Κοινωνικής Εργασίας.

Η απώλειά του μας συγκλονίζει και μας αφήνει δέσμιους στα όνειρά του να τα ταξιδέψουμε, οπλίζοντας μας όμως με πείσμα να πραγματώσουμε το motto του, «δεν κάνουμε πίσω ούτε για να πάρουμε φόρα».

Ο Τζανέτος Αντύπας, άφησε το αποτύπωμά του στο χώρο της υγείας, της πρόνοιας και των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας ευάλωτων ομάδων ενώ αποτέλεσε κινητήριο δύναμη και φορέα αλλαγής σε κάθε μικρό ή μεγάλο έργο που ανέλαβε. Πέρα από τον ηγετικό του ρόλο σε κοινωνικές δράσεις, η παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, μας έδωσε το έναυσμα να τολμήσουμε να σκεφτούμε την αλλαγή που μπορούμε να φέρουμε στους στόχους και στους σκοπούς της επαγγελματικής μας πανελλήνιας εκπροσώπησης. Τον ευγνωμονούμε για την εξωστρέφεια που μας προσέφερε άδολα και απλόχερα και του υποσχόμεθα ότι θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο του.

Ο Τζανέτος Αντύπας, με βασικές σπουδές στην κοινωνική εργασία, στην οικονομία και Διοίκηση, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση της Υγείας (MSc Health Management), Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ξεκίνησε την ανθρωπιστική του δράση στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) Ελλάδας το 1996, όπου συνέβαλε στην ανάπτυξη της κοινωνικής και ιατρικής παρέμβασης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μέσα στην Ελλάδα.

Διετέλεσε Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου στο Σωματείο PRAKSIS το οποίο συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2004 και αποτελεί την συνέχεια των ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ελλάδας ενώ παράλληλα ήταν Αντιπρόεδρος στο Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη και την Κατοικία, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Μέλος της Επιτροπής του Κοινωνικού Διαλόγου για το AIDS και Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη.


Συνάδελφοι,

Η δημιουργία  ΝΠΔΔ ΣΚΛΕ  αποτελούσε για δεκαετίες πάγιο αίτημα του κλάδου. Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί σε όλες τις κυβερνήσεις από τη δεκαετία του 1990 και την ίδια στιγμή που η Πολιτεία  θεσμοθετούσε για τα υπόλοιπα επαγγέλματα Υγείας  και Πρόνοιας  τη λειτουργία των επιστημονικών και επαγγελματικών τους οργάνων ως ΝΠΔΔ (Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Ν.3599/2007, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας Ν.4058/2012 και η Ένωση Νοσηλευτών – Νοσηλευτριών Ν.3252/2004 ) η διεκδίκηση των Κοινωνικών Λειτουργών  παρέμενε σε εκκρεμότητα.

Σήμερα με τον Νόμο 4387 (ΦΕΚ 85/Α/12-5-2016) σύσταση του ΝΠΔΔ ΣΚΛΕ είναι πλέον πραγματικότητα και αποτελεί τη θεσμική ολοκλήρωση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος  ως το επίσημο επιστημονικό και επαγγελματικό όργανο των Κοινωνικών Λειτουργών σύμφωνα με το πρότυπο του Δικηγορικού & Ιατρικού Συλλόγου.


Μετά από την μακρόχρονη καθυστέρηση έκδοσης των τευχών 111 και 112 του 2013, εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών του Συνδέσμου, η «Κοινωνική Εργασία» περνά σε νέα εκδοτική περίοδο. Η «Κοινωνική Εργασία», με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΛΕ και της Συντακτικής Επιτροπής, και αξιοποιώντας χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, κυκλοφορεί πλέον μόνον ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://socwork.gr


Συγκρότηση Θεματικών Επιτροπών ΣΚΛΕ

Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 14:26 Γράφτηκε από

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Συνδέσμου (άρθρο  38) προβλέπεται η λειτουργία επιτροπών για την προώθηση των σκοπών του και την καλύτερη λειτουργία του. Την εποπτεία των επιτροπών έχει το Δ.Σ.

Σύμφωνα με το καταστατικό οι θεματικές επιτροπές έχουν αντικείμενο την έρευνα και μελέτη των προβλημάτων της αρμοδιότητάς τους και συνεπικουρούν το έργο του Δ.Σ με τις εισηγήσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό συμβούλιο του ΣΚΛΕ, αποφάσισε στην 2η του συνεδρίαση τη συγκρότηση των επιτροπών αυτών και την διερεύνηση ενδιαφέροντος των μελών του και συναδέλφων κοινωνικών λειτουργών να συμμετέχουν.

Στις επιτροπές συμμετέχουν όσα μέλη (μπορούν να παρακολουθούν και μη μέλη, κοινωνικοί λειτουργοί) το επιθυμούν ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, την εργασιακή τους εμπειρία, το γνωστικό τους αντικείμενο κλπ. Όλες και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν χωρίς προϋποθέσεις εμπειρίας ή εκπαίδευσης .

Τη δράση και τις θέσεις του ΣΚΛΕ τις διαμορφώνουμε όλοι μαζί!

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη ηλεκτρονική φόρμα

 

Οι θεματικές επιτροπές που συστήνονται είναι:

 

 1.  

 

Υγείας (Αβάθμια και Ββάθμια) - Ψυχικής Υγείας

 

 1.  

 

Παιδικής Προστασίας 

 

 1.  

 

Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης

 

 1.  

 

Παιδείας (Εκπαίδευση – Ειδική Αγωγή)

 

 1.  

 

Εξαρτήσεων (Κέντρα Πρόληψης – Φορείς: ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, 18 ΑΝΩ, ΜΚΟ/ ΑΜΚΕ Πρόληψης και Απεξάρτησης)

 

 1.  

 

Τοπικής & Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

 

 1.  

 

Ελεύθερων Επαγγελματιών / Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

 

 1.  

 

Νέων Αποφοίτων & Ανέργων

 

 1.  

 

Εξωτερικών Υποθέσεων

 

 1.  

 

Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων – Σωματείων και ΑΜΚΕ (Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών)

 

 1.  

 

Φορέων Υποστήριξης ΑΜΕΑ (Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων- Ιδρύματα – ΝΠΙΔ – ΜΚΟ)

 

 1.  

 

Ινστιτούτου Κοινωνικής Εργασίας – Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης

 

 1.  

 

Ενδοικογενειακής Βίας – Κακοποίησης - Trafficking

 

 1.  

 

Τροποποίησης Καταστατικού

 

Σκοπός των επιτροπών είναι να:

 • -       Να εντοπίσουν, συγκεντρώσουν και κωδικοποιήσουν τα προβλήματα που απαντώνται στην άσκηση της κοινωνικής εργασίας/ εργασιακές σχέσεις / παροχή υπηρεσιών ανάλογα με την εμπειρία των κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται στο αντίστοιχο πεδίο.
 • -       Να συγκεντρώσουν προτάσεις για την επίλυση τους.
 • -       Να προτείνουν στο ΔΣ του ΣΚΛΕ διαμορφωμένες θέσεις συνολικά για τα ζητήματα που αφορούν το κάθε πεδίο αλλά και ειδικά για ζητήματα που κάθε φορά προκύπτουν.

Ο τρόπος εργασίας και οργάνωσης κάθε επιτροπής μπορεί να είναι διαφορετικός και με τη χρήση τεχνολογικών λύσεων (mail, skype, forum) μπορούν να συμμετέχουν και μέλη εκτός Αθηνών. Οι επιτροπές θα υποστηρίζονται στο έργο τους από μέλη του ΔΣ που έχουν οριστεί για αυτό.

Επιπλέον, προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των δράσεων και παρεμβάσεων του ΣΚΛΕ δημιουργούνται ομάδες εργασίας : 

1.      

Δημοσίων Σχέσεων / Επικοινωνίας / Προσέλκυσης Πόρων Web Administration (Site and Social Media)

2.      

Εκδηλώσεων – Ημερίδων – Συνεδρίων

3.      

Περιοδικού / Εντύπων

4.      

Έρευνας & Τεκμηρίωσης

5.      

Συνηγορίας (Advocacy)

 


Πρόσληψη κοινωνικού λειτουργού στην Ορεστιάδα

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 09:05 Γράφτηκε από

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (ΔΚΚ.Ε.Π.Α.Ο.)

Περισσότερες πληροφορίες στην ανάρτηση του Διάυγεια


Θέσεις Εργασίας Κοινωνικών Λειτουργών όπως δημοσιεύθηκαν στο Internet

Το επιστημονικό περιοδικό του ΣΚΛΕ ψηφιακά

socwork.gr
Δωρεάν τα τεύχη 111 και 112 

Επιτροπές

Γίνετε μέλος του ΣΚΛΕ

Είσαι κοινωνικός λειτουργός και δεν είσαι μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών; Γίνε μέλος σήμερα, κάνε τη φωνή σου πιο δυνατή και την Κοινωνική Εργασία ισχυρότερη.
Διαδικασία Εγγραφής
Αίτηση Εγγραφής
Συνδρομής / Πληρωμές συνδρομών

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος
Τοσίτσα 19 Αθήνα, 3ος Όροφος, 10683 Εξάρχεια, Αθήνα.
Τηλέφωνο : 2108834818
fax: 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Τα γραφεία του Συνδέσμου είναι ανοικτά κάθε Τρίτη και Πέμπτη (εκτός Αργιών) από τις 18:00 - 20:00

Εισαγωγή μέλους του site

Εισάγετε τα στοιχεία σας για να έχετε πρόσβαση σε περισσότερο περιεχόμενο και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις

Шаблоны Joomla 2015