ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΡΟΥΚΑ

Τον προηγούμενο μήνα 23-03-13, έγινε στην Τρίπολη η εκφορά της ΣΟΦΙΑΣ ΜΟΥΡΟΥΚΑ Διευθύντριας της Σχολής ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ- ΔΙΑΚΟΝΙΣΣΩΝ για όλα τα περίπου 20 χρόνια της λειτουργίας της.

Η εκλιπούσα γεννημένη στη Τρίπολη άνηκε σε πολυμελή, συγκροτημένη και φιλοπρόοδο οικογένεια με έξι παιδιά , τρία αγόρια και τρία κορίτσια που όλα έγιναν επιστήμονες.

Η Σοφία σπούδασε Θεολογία στο Καποδοστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με υποτροφία του ιδίου Πανεπιστημίου συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία.

Με την επιστροφή της, λόγω των γνώσεων αλλά και της προσωπικότητας της η Αποστολική Διακονία της Ελλάδος της ανέθεσε τη Διεύθυνση της Σχολής, αλλά και του οικοτροφείου Θηλέων στην Αγία Βαρβάρα στο Αιγάλεω Αττικής, για τη στήριξη των νεαρών φοιτητριών που έρχονταν από την επαρχία για σπουδές στην Αθήνα.

Η παρουσία της σ’ αυτές τις θέσεις επηρέασε ουσιαστικά αφενός τη διαμόρφωση της εκπαίδευσης των Κοινωνικών Λειτουργών στην Ελλάδα με την άψογη συνεργασία της με τις Σχολές της ΧΕΝ και της ΕΠΑ, και αφετέρου τη διαμόρφωση της προσωπικότητας πολλών γυναικών επιστημόνων.

Ως καθηγήτρια, συνέχισε τη διδασκαλία των Κοινωνικών Λειτουργών και στη μετεξέλιξη των σχολών σε ΚΑΤΕΕ και ΤΕΙ στην Αθήνα όπου παρέμεινε και μετά τη συνταξιοδότηση της.

Στη πόλη της, εκτός από κληροδοτήματα στην Εκκλησία, κληροδότησε και σημαντικό αριθμό Κοινωνικών Λειτουργών που εκπαίδευσε και ενέπνευσε.

Στις 27-4-13 και ώρα 9.00π.μ. στην Αγία Βαρβάρα Χαλανδρίου θα γίνει το 40ημερο μνημόσυνο της.

Το τοπικό Τμήμα Αρκαδίας – Λακωνίας του ΣΚΛΕ

 

Διαβάστηκε 10534 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:20

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.