ΤΟ ΤΤ ΣΚΛΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΝΕΙ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ & ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τοπικό τμήμα Καρδίτσας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΣΚΛΕ), με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με την παραίτηση της Προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Γυναικών, πραγματοποίησε συνάντηση με τις εργαζόμενες του Κέντρου. Τα πρακτικά και ουσιαστικά προβλήματα που δημιουργούνται από την παραίτηση της Προέδρου και της Αντιπροέδρου του Κέντρου και η μη καταβολή των δεδουλευμένων στις εργαζόμενες, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το τι μέλει γενέσθαι. 

Το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας  δραστηριοποιείται εδώ και 20 περίπου χρόνια στη πόλη μας και στο νομό μας με αδιάλειπτη παρουσία δίπλα στις γυναίκες και τις οικογένειές τους.  Λειτουργεί το μοναδικό  δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Δήμο Καρδίτσας, το μοναδικό απογευματινό χώρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, έχει τμήμα υποστήριξης γυναικών ευπαθών κοινωνικών ομάδων, τμήμα υποστήριξης της απασχόλησης, υλοποιεί προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών (ανέργων, εργαζομένων) και προγράμματα παρέμβασης αναφορικά με την έμφυλη βία στα σχολεία.

Η πιθανότητα και μόνο κλεισίματος του, με ότι αυτό συνεπάγεται, για όλους τους ωφελούμενους  των δράσεών του και τους εργαζόμενους, αποτελούν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας σχετικά με το μέλλον των κοινωνικών δομών της Καρδίτσας, την  στιγμή που οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας καταρρέουν και συρρικνώνονται δραματικά από τις συνεχείς μειώσεις σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες κοινωνικού κράχ που ζούμε. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις 14 εργαζόμενες που συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες του αν και είναι απλήρωτες τους τελευταίους 8 μήνες και τώρα χωρίς διοίκηση.

Σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζεται από ανθρωπιστική κρίση, μια ορθολογική αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτεί την στήριξη των δομών και προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, την ανάπτυξη νέων και την ενίσχυση του συστήματος με τους κατάλληλους επαγγελματίες. Αντ΄ αυτού, η μνημονιακή συγκυβέρνηση θεωρεί  τους κοινωνικούς λειτουργούς περιττούς και τις δομές του συστήματος υγείας και κοινωνικής φροντίδας σπατάλη και εμπόδιο στην ανάπτυξη της  Χώρας.

Ο ΣΚΛΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει  όχι μόνο τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να μειώνονται οι κοινωνικές δομές αλλά και την έντονη ανάγκη  ενίσχυσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ανάγκες που έχει δημιουργήσει η πολιτική λιτότητας που ακολουθείται.

Επιπλέον τέτοιες περικοπές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές ενός κράτους δικαίου, που επιδιώκει την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και εγγυάται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους πολίτες του.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν και ας αντιταχθούμε σε όποια πολιτική καταστρατηγεί τα δικαιώματα του πολίτη για πρόληψη, στήριξη και φροντίδα.


Το Δ.Σ. του Τοπικού Τμήματος Καρδίτσας
Του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας


Διαβάστηκε 9744 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:20

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015