ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΠΠ Η ΜΗΤΕΡΑ & ΠΑΙΔΟΥΠΟΛΕΙΣ

Ο ΣΚΛΕ στηρίζει ενεργά την πρωτοβουλία των Σωματείων ΠΠΠ Η ΜΗΤΕΡΑ & ΠΑΙΔΟΠΟΛΕΙΣ την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 και θα παραστεί στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στις 5:30 μ.μ στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καταθέτοντας το σχετικό ψήφισμα.

Υποστηρίζουμε δυναμικά τη διεκδίκηση για: 

- Τη θεσμοθέτηση εθνικού και δημόσιου συστήματος παιδικής προστασίας, υποστηριζόμενο από ένα συντονιστικό φορέα με άξονες τη διεπιστημονικότητα, τα εμπεριστατωμένα πρωτόκολλα εργασίας και τα εξατομικευμένα σχέδια θεραπευτικών παρεμβάσεων που θα υποστηρίζει τα παιδιά και τους γονείς και θα προστατεύει τα δικαιώματα τους. 

- Την άμεση εφαρμογή ειδικού εθνικού προγράμματος για την τοποθέτηση όλων των παιδιών που φιλοξενούνται σε ιδρύματα σε ανάδοχες οικογένειες και οριστική κατάργησης της κλειστής φροντίδας παιδιών μέσω ΜοΠΠ και στην απαγόρευση της εισαγωγής παιδιών σε ιδρύματα. 

- Τη θεσμοθέτηση της αναδοχής και της υιοθεσίας ως αποκλειστικών εναλλακτικών μορφών παιδικής προστασίας και την προώθηση της επαγγελματικής αναδοχής (βραχυχρόνια, επείγουσα, ανακουφιστική), όπου η προστασία των βρεφών και των παιδιών ΑμεΑ μπορεί να διασφαλίσει την παραμονή τους στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάληψη της φροντίδας τους από την οικογένειά τους

- Τη σύσταση μικρών μονάδων φιλοξενίας οικογενειακού τύπου ημιαυτόνομης ή αυτόνομης διαβίωσης για τις περιπτώσεις των παιδιών εκείνων με ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες.

- Τη σύσταση αυτόνομων μονάδων διαβίωσης νέων που εξέρχονται από το Ιδρυματικό σύστημα παιδικής προστασίας

- Τη στελέχωση των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων με Κοινωνικούς Λειτουργούς και άλλο επιστημονικό προσωπικό και τη δημιουργία προγραμμάτων για τη στήριξη του συνόλου των γονέων και των παιδιών τους με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες που πλήττονται από συνθήκες ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

- Τη μετατροπή όλων των συμβάσεων του προσωπικού σε αορίστου καθότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και προς διασφάλιση του νόμιμου συμφέροντος των παιδιών

- Την πρόβλεψη για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών στα Κ.Κ.Π, στις Περιφέρειες και τους Δήμους και λοιπών ειδικοτήτων για τη στήριξη του παιδιού και των γονέων

- Την πρόβλεψη στους οργανισμούς των Δήμων Δ/νσεων Παιδιού και Οικογένειας με διακριτό τμήμα αναδοχής κατά τα διεθνή πρότυπα, που θα αποτελέσει εφαλτήριο για την ουσιαστική εφαρμογή του θεσμού ως στήριξη του παιδιού και της φυσικής οικογένειας και όχι ως εργαλείο αποϊδρυματοποίησης, όπως χρησιμοποιείται σήμερα αποκλειστικά από τους φορείς ιδρυματικής προστασίας 

- Την άμεση προκήρυξη των θέσεων από τα Κ.Κ.Π, Περιφέρειες και Δήμους

- Την άμεση προκήρυξη και πρόσληψη κοινωνικών λειτουργών σε όλες τις σχολικές βαθμίδες

- Την ενίσχυση και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων που χρησιμοποιούνται.

 

Ζητούμε την άμεση απόδειξη μιας ισχυρής πολιτικής βούλησης για τη φροντίδα του παιδιού και της οικογένειας με πράξεις!!!

Ζητούμε την ουσιαστική στήριξη των παιδιών και των γονέων τους στο φυσικό περιβάλλον τους!!!

Γιατί η φροντίδα των παιδιών δεν ξεκινά από το ίδρυμα!!!

Γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη τους γονείς τους!!!

 

Αθήνα 1/11/2022

 

Διαβάστηκε 983 φορές

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.