Ανακοίνωση ΣΚΛΕ για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος εκφράζει την οδύνη και τον σπαραγμό του για την μαζική απώλεια ανθρώπινων ζωών στο Ναυάγιο της Πύλου.

Ως Κοινωνικοί Λειτουργοί που καθημερινά αγωνιζόμαστε για την προστασία και το σεβασμό της ανθρώπινης  ζωής ως το υπέρτατο δικαίωμα και αγαθό, αισθανόμαστε οργή ακούγοντας τις αναφορές  για εκατοντάδες ανθρώπους στοιβαγμένους στο κατάστρωμα και στα κλειδωμένα αμπάρια του βυθισμένου πλοίου.   

Για άλλη μια φορά ζητάμε να σταματήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο οι πολιτικές του κέρδους που γεννά πολέμους και αναγκάζουν ανθρώπους, οικογένειες και παιδιά να τραπούν σε φυγή από την πατρίδα τους για να ξεφύγουν από τον κίνδυνο, τη φτώχεια, την απόγνωση και να ταξιδέψουν  σε απάνθρωπες συνθήκες  σε στεριά και θάλασσα, ρισκάροντας την εγκατάλειψη και εν τέλει τον θάνατο.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η εγκληματική εκμετάλλευση της ανθρώπινης απελπισίας που οδηγεί σε μαζικές μετακινήσεις ευάλωτων πληθυσμιακά ανθρώπων υπό συνθήκες που οδηγούν  σε ναυάγια και εκατόμβες νεκρών.
Διεκδικούμε να τηρείται η Συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες για την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους, να προτεραιοποιούν σε κάθε περίπτωση  την παροχή ασφαλούς πρόσβασης, ανθρωπιστικής βοήθειας και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας των ανθρώπων που αιτούνται άσυλο.  Να καταργηθούν οι συμφωνίες της ΕΕ που τους εγκλωβίζουν στις χώρες υποδοχής και εντείνουν την καταστολή αντί να προάγονται ανθρωπιστικές λύσεις.

Συμπαραστεκόμαστε στους επιζώντες και τις επιζήσασες του ναυαγίου. Από την πρώτη στιγμή Κοινωνικοί/ές Λειτουργοί, μέλη του ΠΤ ΣΚΛΕ Πελοποννήσου καθώς και Κοινωνικοί/ές Λειτουργοί από όλη τη χώρα συμμετέχοντας σε κλιμάκια των φορέων εργασίας τους, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, με αλληλεγγύη και με αίσθηση του καθήκοντος, προσφέροντας υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασυνδετικής εργασίας μαζί με διασώστες, ιατρούς, άλλες οργανώσεις και τοπικούς φορείς αλλά και δεκάδες απλούς ανθρώπους, που προσέτρεξαν για βοήθεια.

Σε συνεργασία με οργανώσεις που παρέχουν διερμηνεία βοηθηθούν στην ταυτοποίηση των στοιχείων των ασθενών για την καταγραφή του ιατρικού ιστορικού, των πρώτων αναγκών, των αιτημάτων επικοινωνίας και στη συλλογή στοιχείων για τα άτομα που συνταξίδευαν.
Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και διεθνείς οργανώσεις διαχειρίζονται τις πρώτες ανάγκες για παροχή ειδών ένδυσης και υπόδησης.
Καταγράφουν φορείς που επιθυμούν να συνδράμουν σε είδος ή σε ψυχοκοινωνική υποστήριξη προκειμένου συντονισμένα να οργανωθεί η ύπαρξη κλιμακίων  για παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους διασωθέντες  και συνδρομής του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο έργο τους.


Ως φορέας που εκπροσωπεί επιστημονικά και επαγγελματικά τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της χώρας, δηλώνουμε την ετοιμότητα και τη διαθεσιμότητα μας  για παροχή στήριξης σε επαγγελματίες και επιζώντες και τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε το έργο μας για την υποστήριξη, τη φροντίδα, τη στέγαση και την αξιοπρεπή διαβίωση των διασωθέντων στη χώρα μας.

Διαβάστηκε 5594 φορές

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.