ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη συνάντηση εργασίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) με τις/τους κοινωνικές/ούς λειτουργούς που παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Νοεμβρίου 11 2023

Την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του ΣΚΛΕ με κοινωνικές/ούς λειτουργούς που εργάζονται σε υπηρεσίες που παρέχουν υποστήριξη στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Τις συναντήσεις οργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα του ΣΚΛΕ Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΔΣ και πραγματοποιήθηκαν σε 3 πόλεις: Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο. Συμμετείχαν ο Ταμίας του ΔΣ του ΣΚΛΕ, ο Πρόεδρος και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Στις συναντήσεις, και μέσα από διάλογο, προέκυψαν μαρτυρίες, καλές πρακτικές αλλά και προκλήσεις στην διαχείριση της κρίσης καθώς στις περισσότερες από τις πληττόμενες περιοχές απουσίαζε ο συντονισμός των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Από τις/τους συμμετέχουσες/οντες εκφράστηκαν κυρίως οι ανάγκες:

* για εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των επαγγελματιών που επιχειρούν στο πεδίο

* για τη δημιουργία πρωτοκόλλων διαχείρισης κρίσεων και παρέμβασης σε φυσικές καταστροφές με σκοπό την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη βοήθεια στους πληγέντες

* για την οργάνωση και το συντονισμό της βοήθειας που παρέχουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και προγράμματα καθώς παρατηρούνται καθυστερήσεις και επικαλύψεις

* για την ταχύτερη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων

* για το σχεδιασμό αντιμετώπισης των μακροπρόθεσμων στεγαστικών αναγκών των πληγέντων.


Οι συμμετέχουσες/οντες ενημερώθηκαν από το ΣΚΛΕ :

- για την υλοποίηση της συνεργασίας του ΣΚΛΕ με το Κέντρο Έρευνας Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Κρίσεων (ΚΕΚΑΚ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με σκοπό την ενδυνάμωση των επαγγελματιών με εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τη δημιουργία μητρώου εθελοντών κοινωνικών λειτουργών.

- για την πρόθεση επίσκεψης από το κλιμάκιο της συνεργασίας ΣΚΛΕ-ΚΕΚΑΚ για περαιτέρω υποστήριξη

- για τη διερεύνηση της δυνατότητας εξ αποστάσεως σύντομης εκπαίδευσης και υποστήριξης των εργαζομένων σε συνεργασία με το ΚΕΚΑΚ για την συνηγορία και υποστήριξη των πληγέντων με παρεμβάσεις στα αντίστοιχα Υπουργεία.

Εκ του ΔΣ ΣΚΛΕ & του ΠΣ Θεσσαλίας ΣΚΛΕ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.