Συνάντηση ΣΚΛΕ με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων, κα Μαρία Στρατηγάκη. Κύριο

Απριλίου 03 2024

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 28/3/2024, η συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του ΔΣ και του ΠΤ Αττικής  του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας και της Αντιδημάρχου  Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας του Δήμου  Αθηναίων, κας Μαρίας Στρατηγάκη.

Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΚΛΕ συμμετείχαν η Πρόεδρος, Τριανταφυλλιά Αθανασίου, ο Γ. Γραμματέας Γεώργιος Λουκάς και η υπεύθυνη Διαδικτύου και Προέδρος του Περιφερειακού Τμήματος  Αττικής, Αμαλία Γκώρου.

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν η επιτακτική ανάγκη για κατά προτεραιότητα προσλήψεις Κοινωνικών Λειτουργών ως μόνιμου προσωπικού καθώς οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων είναι διαχρονικά υποστελεχωμένες, με στόχευση βέβαια  την άμεση ανταπόκριση του Δήμου στις  ψυχοκοινωνικές ανάγκες όλων των δημοτών αλλά και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων κοινοτικών κοινωνικών υπηρεσιών. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι η  Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τον πιο σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών των κατοίκων και στην άμεση, λόγω εγγύτητας παροχή Κοινωνικών Υπηρεσιών προς τους πολίτες. Επίσης, εκ μέρους του ΣΚΛΕ, τονίσθηκε ο ρόλος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου στην πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση καθώς και στην προστασία Παιδιού και οικογένειας με πρόταση για δημιουργία και στελέχωση ξεχωριστού Τμήματος Προστασίας Οικογένειας και Παιδιού.

Ο ΣΚΛΕ, με τη συνάντησή του αυτή, στον μεγαλύτερο Δήμο της Χώρας επιδιώκει  να υπενθυμίσει για ακόμη μια φορά προς όλες τις  Δημοτικές Αρχές την αρμοδιότητά τους να σχεδιάζουν και να υλοποιούν προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, που απαντούν στα τοπικά προβλήματα, και να αναδείξει την αναγκαιότητα δημιουργίας κοινωνικών δομών/υπηρεσιών στα πλαίσια των Δήμων, την αναγκαιότητα της ένταξής τους στους Οργανισμούς Εσωτερικής Λειτουργίας τους και, κυρίως, την επείγουσα ανάγκη στελέχωσής τους με επαρκές μόνιμο προσωπικό ώστε να εναρμονιστούν με τα σύγχρονα δεδομένα αναλογίας επαγγελματιών κοινωνικής εργασίας – πολιτών και κυρίως να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών για επείγουσες και πρωτοβάθμιες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.

Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση τόσο των εκπροσώπων  του ΣΚΛΕ  όσο και της Αντιδημάρχου  να συνεχιστεί η εποικοδομητική συνεργασία και στα θέματα του υπό τροποποίηση   Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου με δέσμευση, εκ μέρους του ΣΚΛΕ, για την  αποστολή σχετικών προτάσεων επί του Οργανισμού.-

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.