Συνάντηση ΣΚΛΕ με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης κ. Δ. Κιρμικίρογλου Κύριο

Απριλίου 04 2024

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης κ. Δ. Κιρμικίρογλου, είχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κοινωνικών Ελλάδος, σε συνέχεια της παράστασης διαμαρτυρίας Κοινωνικών Λειτουργών, που έλαβε χώρα  ενώπιον του Υπουργείου Εσωτερικών την Τετάρτη 20 Μαρτίου και οργανώθηκε στο πλαίσιο της διήμερης απόδοσης τιμής στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι Κοινωνικοί λειτουργοί και που συμβολικά τιμάται την 3η Τρίτη κάθε Μάρτη που είναι  η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής εργασίας.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν  η Πρόεδρος ΔΣ του ΣΚΛΕ, Τριανταφυλλιά Αθανασίου  Πρόεδρος ΔΣ ΣΚΛΕ, ο Γ. Γραμματέας, Γεώργιος Λουκάς, η Υπεύθυνη διαδικτύου και Πρόεδρος Π.Τ. Αττικής, Αμαλία Γκώρου, τα μέλη ΔΣ, Γιάννης Ρεμπούτζιας   και Γιώργος Σαμπροβαλάκης καθώς και ο Πρόεδρος του Π.Τ. Πελοποννήσου, Πέτρος Πλεμμένος.

 

Τα ζητήματα που ετέθησαν μετ΄ επιτάσεως ήταν αυτό της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης του συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας και η ανάγκη προτεραιοποίησης της στελέχωσής του με Κοινωνικούς Λειτουργούς με πλήρη και σταθερή εργασία (μόνιμο προσωπικό). Τονίστηκε ότι, σήμερα, ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων Κοινωνικών Λειτουργών εργάζεται με μικρής διάρκειας συμβάσεις, με αποτέλεσμα, αφ΄ ενός μεν οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε συνθήκες επισφάλειας, αφετέρου δε, το σύστημα Κοινωνικής φροντίδας να μην είναι σε θέση να αναπτύξει υπηρεσίες με πληρότητα και συνέχεια.

 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο πεδίο της προστασίας του Παιδιού και της Οικογένειας και επισημάνθηκε η πρόταση για ένταξη στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, Τμήματος Οικογένειας και Παιδιού στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής.

 

Τέθηκε, επίσης, το θέμα της επιλογής των στελεχών της διοίκησης των Κοινωνικών Υπηρεσιών όπου συχνά προκρίνονται σε θέσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών, υπάλληλοι χωρίς συνάφεια σπουδών και εμπειρίας. Η αντιπροσωπεία του ΔΣ ενημερώθηκε από τον Γ.Γ. για το ότι βρίσκεται σε επεξεργασία το πλαίσιο των κριτηρίων επιλογής των στελεχών διοίκησης και αναμένεται έως το τέλος του έτους σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

 

Τέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης, αναφέρθηκε και το ζήτημα αποσπασματικότητας και αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων που εμφανίζεται ενίοτε στο πλαίσιο του συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας ως απόρροια απουσίας πρωτοκόλλων διεπιστημονικής συνεργασίας για το οποίο ο Γ.Γ. απάντησε ότι εν όψει του Εθνικού Συστήματος Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης θα προταθεί να διερευνηθεί το αντικείμενο της Κοινωνικής Πολιτικής με σκοπό να καθοριστούν οι αρμοδιότητες και μια ολιστική προσέγγιση.

 

Γενικότερα δε, υπήρξε αναγνώριση και συναντίληψη των προβλημάτων από πλευράς Γενικού Γραμματέα και εκφράστηκε η δέσμευση για ενημέρωση και συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και Γραμματείες για τα παραπάνω ζητήματα.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.