Κινητοποιήσεις Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι

Αυγούστου 29 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις Δομές Βοήθεια στο Σπίτι την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος εκφράζει την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους τους και καλεί τους συναδέλφους Κοινωνικούς Λειτουργούς σε συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο ΣΚΛΕ, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στην δημιουργία του θεσμού, επισημαίνει ότι τυχόν διακοπή της λειτουργίας των Δομώv σημαίνει τη διακοπή παροχής επειγουσών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και υγείας για 130.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ και την απώλεια εργασίας για τους 3.800 εργαζόμενους των δομών.

Μέσα στις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες η διακοπή της λειτουργίας των Δομών θα οδηγήσει σε δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους και στη δημιουργία 3.800 νέων ανέργων.

Πάγια θέση του ΣΚΛΕ είναι η εξεύρεση μόνιμης, βιώσιμης και σταθερής λύσης ώστε οι Δομές Βοήθεια στο Σπίτι να συνεχίσουν να υλοποιούνται σε κάθε Δήμο της χώρας  με ωφελούμενους όλους τους Ηλικιωμένους και ΑμεΑ που χρήζουν υποστηρικτικών κατ΄οίκον υπηρεσιών χωρίς καμία διάκριση και χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή.

Οι δομές Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνική Μέριμνα εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας που στο μέλλον μάλιστα αναμένεται να ενταθούν. Η αρμοδιότητα για την κάλυψη των αναγκών αυτών ανήκει στους Δήμους. Κατά συνέπεια θα πρέπει με νομοθετική ρύθμιση να ενταχθούν οργανικά στη Δομή των υπό σύσταση Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων. Οι ήδη εργαζόμενοι σε αυτές που προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και διαθέτουν εξειδικευμένη εμπειρία 8-10 ετών θα πρέπει να ενταχθούν σε κενές οργανικές ή συνιστώσες προσωποπαγείς θέσεις των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων που πρέπει να συσταθούν άμεσα σε κάθε Δήμο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.