ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαρτίου 20 2013

Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";}

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί από 84 χώρες διοργανώνουν κάθε χρόνο τον Μάρτιο την Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Εργασίας. Η μέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Δράσης για την προβολή του σημαντικού ρόλου των Κοινωνικών Λειτουργών και της Κοινωνικής Εργασίας στην προάσπιση των αρχών της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Σήμερα η βαθιά οικονομική ύφεση και οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές έχουν πλήξει σημαντικά μεγάλα στρώματα της κοινωνίας μας δοκιμάζοντας τα όρια της κοινωνικής συνοχής. Την ίδια στιγμή οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας καταρρέουν και συρρικνώνονται δραματικά κάτω από τις συνεχείς μειώσεις σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, αδυνατώντας να παίξουν τον ιδιαίτερο ρόλο τους σε μια περίοδο με έντονα τα χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της χώρας έρχονται καθημερινά πια αντιμέτωποι με τραγικές περιπτώσεις ατόμων και οικογενειών που όλο και περισσότερο αντιμετωπίζουν φτώχεια και αποστέρηση ακόμα και των πιο βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Σε αυτές τις συνθήκες οι Κοινωνικοί Λειτουργοί δεν μένουν παρατηρητές, δεν προσεγγίζουν μόνο θεωρητικά τις καταστάσεις αλλά παρεμβαίνουν παντού και με κάθε τρόπο:

· Στέκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών της οικονομικής κρίσης,

· Απαντούν με πράξεις σε καταστάσεις ανάγκης,

· Υπερασπίζονται την Υγεία και την Πρόνοια,

· Διεκδικούν τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας,

· Βρίσκονται δίπλα στο παιδί, στον ηλικιωμένο, στα Άτομα με Αναπηρίες,

· Συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα βοήθειας στο σπίτι

· Υποστηρίζουν μειονότητες,

· Παρεμβαίνουν στην κρίση με αλληλεγγύη.

Ωστόσο, για την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική των οριζόντιων περικοπών και τις λογιστικής αντίληψης Κοινωνικοί Λειτουργοί και Πολίτες παραμένουν ΑΟΡΑΤΟΙ.

Τη φετινή Ημέρα Δράσης για την Κοινωνική Εργασία, Κοινωνικοί Λειτουργοί και Πολίτες συναντιόμαστε για να αποδείξουμε ότι

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΟΡΑΤΟΙ».

την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013, στην Πλατεία Συντάγματος, ώρα 13:00.

Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι η ανάδειξη του ρόλου της κοινωνικής εργασίας και των κοινωνικών λειτουργών στους Πολίτες, ιδιαίτερα κάτω από τις πιεστικές συνθήκες που δημιουργεί η κρίση, μέσω της ενεργού συμμετοχής τους, στην Ημέρα Δράσης για την Κοινωνική Εργασία στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνεται ενημέρωση για τις παρεχόμενες, από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς, υπηρεσίες.

Να είμαστε όλοι εκεί!!!

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015