ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Μαρτίου 22 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Στο Σχέδιο Αθηνά που στην τελική του μορφή δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 20 Μαρτίου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που καταργούν και υποβαθμίζουν την εκπαίδευση των Κοινωνικών Λειτουργών. Με τις ρυθμίσεις αυτές καταργούνται οι δύο από τις τέσσερεις σχολές Κοινωνικής Εργασίας: το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πάτρας και η κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Κομοτηνή.

Με τον τρόπο αυτό κλιμακώνεται η πολιτική των οριζόντιων περικοπών και της λογιστικής αντίληψης που εφαρμόζεται στις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας με άμεση συνέπεια την αδυναμία του Κράτους Πρόνοιας να παίξει τον ιδιαίτερο ρόλο του σε μία περίοδο με έντονα τα χαρακτηριστικά της ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι εντελώς παράδοξη και προκλητική η, με αυτόν τον τρόπο, υποβάθμιση της εκπαίδευσης των κοινωνικών λειτουργών σε μια εποχή όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων και δραματικής αύξησης των πολιτών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.

Σήμερα, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος διαμαρτύρεται με παράσταση έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εκπρόσωποι από τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας των ΤΕΙ Πάτρας και Αθηνών καθώς και από το τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης / κατ. Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Επιτροπή εκπροσώπων του ΣΚΛΕ και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας έγινε δεκτή για να καταθέσει κείμενο διαμαρτυρίας ζητώντας την άμεση απόσυρση των ρυθμίσεων που αφορούν την εκπαίδευση στην κοινωνική εργασία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.