ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΚΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Απριλίου 19 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική επίθεση εναντίον των εργαζομένων μεταναστών στη Μανωλάδα, οι οποίοι διεκδίκησαν την καταβολή δεδουλευμένων για την εργασία τους.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό, επαναλαμβάνονται συχνά τέτοιου είδους συμπεριφορές που ξεπερνούν τα όρια του ρατσισμού, των προκαταλήψεων και της ξενοφοβίας και φτάνουν στην ωμή καταπάτηση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την τυφλή βία και την ανθρώπινη εκμετάλλευση.

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος έγκαιρα έχει προειδοποιήσει για την κατάσταση αυτή που καταγράφεται στην ελληνική κοινωνία και υποκινείται από εκείνους που προωθούν το ρατσισμό, το φασισμό και τη μισαλλοδοξία, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την κρίση.

Χρειάζεται  να υπάρξει δημόσια αποδοκιμασία αυτών των ενεργειών από όλους  μας και ιδιαίτερα από τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.

Η επίσημη πολιτεία πρέπει άμεσα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση του νόμου και την απονομή της ποινικής δικαιοσύνης, προκειμένου να μη διαρραγεί και άλλο η κοινωνική συνοχή και κλονισθεί περισσότερο η εμπιστοσύνη στους θεσμούς, ενώ η προστασία και η ηθική στήριξη των θυμάτων των ρατσιστικών εγκλημάτων και της βίας αποτελεί υποχρέωση όλων μας.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς, επιτέλους, να παρέμβουν στην περιοχή για την επί τόπου διαπίστωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των μεταναστών και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων αποκατάστασης της προσβλητικής κατάστασης που επικρατεί.

Κοινωνικοί Λειτουργοί και Πολίτες δεν πρέπει να μείνουμε σιωπηλοί και απλοί παρατηρητές των γεγονότων. Στην πρώτη γραμμή και με κάθε τρόπο αποδοκιμάζουμε τα τραγικά φαινόμενα που κάθε άλλο παρά τιμούν την Ελληνική Κοινωνία και διεκδικούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους

 

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015