ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Σεπτεμβρίου 16 2013

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Συνάδελφοι,

Τους τελευταίους  μήνες  γινόμαστε μάρτυρες  προσπαθειών της Κυβέρνησης για τον  δήθεν «εκσυγχρονισμό» και «εξορθολογισμό» της Δημόσιας Διοίκησης με τις μαζικές καταργήσεις  Οργανισμών και την τοποθέτηση των εργαζομένων τους σε καθεστώς «διαθεσιμότητας» και «κινητικότητας».  Στις υπηρεσίες που καταργούνται περιλαμβάνονται ακόμα και Νοσοκομεία και στους «περιττούς» εργαζόμενους περιλαμβάνονται και Κοινωνικοί Λειτουργοί.
Ήδη συνάδελφοί μας κοινωνικοί λειτουργοί, στην τεχνική εκπαίδευση, στο ΕΣΥ, εργαζόμενοι του ΙΚΑ, έχουν τεθεί ήδη ή απειλούνται άμεσα να βρεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας κινδυνεύοντας να απολυθούν.

Σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζεται από ανθρωπιστική κρίση, μια ορθολογική αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτεί την ανάπτυξη δομών και προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας και την ενίσχυση του συστήματος με τους κατάλληλους επαγγελματίες. Αντ΄ αυτού, η μνημονιακή συγκυβέρνηση θεωρεί  τους κοινωνικούς λειτουργούς περιττούς και τις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας και κοινωνικής φροντίδας σπατάλη και εμπόδιο στην ανάπτυξη της  Χώρας.

Ο ΣΚΛΕ θα συνεχίσει να αναδεικνύει  όχι μόνο τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να απομακρυνθούν οι κοινωνικοί λειτουργοί από τις υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα, αλλά και την έντονη ανάγκη  ενίσχυσης των Κρατικών Κοινωνικών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ανάγκες που έχει δημιουργήσει η πολιτική λιτότητας που ακολουθείται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ανακοινωμένες «Θέσεις Υποδοχής» στην 1η, 2η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια για τους εργαζόμενους πού έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (http://goo.gl/Bnt76B) περιλαμβάνει ελάχιστο μέρος των κενών οργανικών θέσεων, δίνοντας την εικόνα ότι  είναι οριακά αρκετές για να καλυφθούν από τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας.

Η πραγματικότητα περιγράφεται στον παρακάτω πίνακα:

Νοσοκομείο / ΥΠΕ

Θέσεις «Υποδοχής»

Πραγματικές Κενές Θέσεις

1η ΥΠΕ

3

31 (26 ΤΕ – 5 ΠΕ)*

ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΗΣΙΑΣ "ΟΙ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"

1

?

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

1

3 ΤΕ + 3 ΠΕ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "Η ΕΛΠΙΣ"

1

2 ΤΕ

2η ΥΠΕ

2

16**

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ"

1

1

ΓΕΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΜΕΤΑΞΑ"

1

3

4η ΥΠΕ

0

23 (20 ΤΕ + 3 ΠΕ)***

*όπως έχουν καταγραφεί στα Νοσοκομεία: ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ-ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ" (1), ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ" (1 ΤΕ+1ΠΕ), ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ (3), ΛΑΙΚΟ (5), ΚΑΤ (3), ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ(1), ΣΩΤΗΡΙΑ (1 ΠΕ), ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ(3), ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ "Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ"( 4),

** όπως έχουν καταγραφεί στα Νοσοκομεία εκτός νήσων  της 2ης ΥΠΕ: ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ" 6 - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ -5- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ "ΘΡΙΑΣΙΟ" 1 - ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΜΕΤΑΞΑ" 3

*** όπως έχουν καταγραφεί στα Νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ περιοχής Θεσσαλονίκης : ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ"(4) - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ" (2 ΤΕ – 3 ΠΕ)- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ" (6)- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΧΕΠΑ (8)

Με διαδικασία απογραφής που ξεκίνησε ο ΣΚΛΕ μέσα στο καλοκαίρι και που πρόκειται να ενταθεί μέσα στο φθινόπωρο ολοκληρώνουμε την καταγραφή του προσωπικού και των αναγκών του ΕΣΥ σε κοινωνικούς λειτουργούς για να συνεχίσουμε αντίστοιχη καταγραφή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας και όπου εργάζονται κοινωνικοί λειτουργοί.

 

Καλούμε τους Συναδέλφους μας Κοινωνικούς Λειτουργούς

- Να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία των εργαζομένων.

- Να διεκδικούν υπηρεσιακώς από τις Δοικήσεις των Οργανισμών  στους  οποίους εργάζονται,  την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών τους σε προσωπικό.

- Να συσπειρωθούν  γύρω από το ΣΚΛΕ  με πνεύμα αλληλεγγύης  για την ισχυροποίηση του επαγγέλματός μας στην επίθεση που δεχόμαστε

 

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015