ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΚΛΕ ΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ & ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΛ

Μαρτίου 13 2014

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα   12/ 3 / 2014
Αρ. πρωτ: 10764

Απευθυνόμαστε σε εσάς όχι με συντεχνιακή πρόθεση αλλά από υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκον απέναντι στον Πολίτη, το Κράτος Πρόνοιας και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος διαθεσιμότητας - κινητικότητας, έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα Κοινωνικοί Λειτουργοί με άμεση συνέπεια την κατάργηση υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε βασικούς τομείς, σε μία περίοδο με έντονα τα χαρακτηριστικά της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δυστυχώς σήμερα, 6,5 και 7,5 μήνες μετά την εφαρμογή του καθεστώτος διαθεσιμότητας σε 41 Κοινωνικούς Λειτουργούς του ΙΚΑ και της Τεχνικής Εκπαίδευσης αντίστοιχα, οι συνάδελφοι παραμένουν σε διαθεσιμότητα με άμεσο κίνδυνο να απολυθούν με την παρέλευση της οκταμήνου.

Αλήθεια, πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να γίνει αντιληπτό από την Πολιτεία ότι είναι αναγκαίοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες Πρόνοιας της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαγγελματίες που στέκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών της οικονομικής κρίσης όπως οι  Κοινωνικοί Λειτουργοί;

Και τι είδους μεταρρύθμιση είναι, η τοποθέτηση σε καθεστώς διαθεσιμότητας και η επικείμενη απόλυση Κοινωνικών Λειτουργών, τη στιγμή που στη χώρα  το 30% του πληθυσμού της ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας ή πλήττεται από την ανεργία, με πόλεις και νησιά χωρίς ούτε έναν Κοινωνικό Λειτουργό;

Όταν μάλιστα οι ελλείψεις σε δομές και προσωπικό κοινωνικής πρόνοιας καταγράφονται ως δραματικές, ακόμα και σε υπηρεσίες των ίδιων υπουργείων σε εποπτευόμενους φορείς των οποίων υπηρετούσαν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί που βρίσκονται  σε διαθεσιμότητα, δημιουργείται η εντύπωση ότι η Πολιτεία θεωρεί τους Κοινωνικούς Λειτουργούς περιττούς και τις δομές του δημόσιου συστήματος κοινωνικής φροντίδας σπατάλη και εμπόδιο στην ανάπτυξη της  Χώρας.

Περιστατικά εκμετάλλευσης και εμπορίας βρεφών όπως αυτό της μικρής Μαρίας, κακοποίησης ανηλίκων όπως αυτό του βρέφους της Πάτρας,  αυτοκτονιών, δεν είναι τυχαία. Επιβεβαιώνουν με το πιο δραματικό τρόπο την πλήρη κατάρρευση του Κράτους – Πρόνοιας στην Ελλάδα και την έλλειψη Κοινωνικών Υπηρεσιών πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας κοντά στους ανθρώπους και τις ανάγκες τους.

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί που στεκόμαστε στο μέτωπο της αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών της οικονομικής κρίσης, όσο και αν προσπαθούμε δεν φθάνουμε.

Ο ΣΚΛΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε ανοιχτά και δημόσια την τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα Κοινωνικών Λειτουργών. Σε συναντήσεις με αρμόδιους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς επεσήμανε το άτοπο, υπέδειξε ανάγκες και κατέθεσε προτάσεις.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία θετική εξέλιξη. Όλοι «καταλαβαίνουν», θεωρούν την κατάσταση απαράδεκτη και είναι σίγουροι για την αποκατάσταση της αδικίας. Τίποτα όμως δεν αλλάζει.

Στην τελευταία μας επικοινωνία με κυβερνητικό στέλεχος και συγκεκριμένα τον Υφυπουργό κ. Γκεγκέρογλου, μας έγινε γνωστή η πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την τοποθέτηση των Κοινωνικών Λειτουργών του ΙΚΑ και της Τεχνικής Εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών, στα οποία ήδη έχουν καταγραφεί σχετικές ανάγκες.

Όμως το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας  λήγει στις 22/3/2014 για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Τεχνικής Εκπαίδευσης και ένα μήνα αργότερα για του Κοινωνικούς Λειτουργούς του ΙΚΑ, προκύπτοντας άμεσος ο  κίνδυνος απόλυσης τους που θα στερήσει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής φροντίδας από πολύτιμους ανθρώπινους πόρους, αφού το χρονικό διάστημα που υπολείπεται δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.

Για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης παρακαλούμε για την προσωπική σας παρέμβαση για την επίλυση του θέματος με την άμεση τοποθέτηση των Κοινωνικών Λειτουργών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διασαφήνιση και συνεργασία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.