Πρωτοβουλία ΣΚΛΕ για την πληρωμή των εργαζόμενων των Προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι

Ιουλίου 15 2011

Πρωτοβουλία ΣΚΛΕ για την πληρωμή των εργαζομένων των Προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι στην Περιφέρεια Αττικής

  

 Με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών κάλυψης των δαπανών λειτουργίας των Δομών Βοήθεια στο Σπίτι για το πρώτο εξάμηνο του 2011 και την άμεση καταβολή της αμοιβής  του προσωπικού τους, μέλη του ΔΣ του ΣΚΛΕ συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη  Αττικής – Αρμόδια για θέματα Οικονομικών κα Λιλίκα Βασιλάκου.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του ΔΣ του ΣΚΛΕ παρουσίασαν το πρόβλημα της καθυστέρησης στη χρηματοδότηση των Δομών που έχει ως συνέπεια οι εργαζόμενοι στο πιο καταξιωμένο και αποδοτικό κοινωνικό πρόγραμμα να μένουν απλήρωτοι για παραπάνω από έξι μήνες.   

Επιπλέον, για μία ακόμη φορά διατυπώθηκε η θέση του ΣΚΛΕ ότι οι δομές Βοήθεια στο Σπίτι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Η αρμοδιότητα για την κάλυψη των αναγκών αυτών ανήκει στους Δήμους και τα ΚΑΠΗ. Κατά συνέπεια και με το πρόγραμμα Καλλικράτης  θα πρέπει με νομοθετική ρύθμιση να ενταχθούν οργανικά στις  Διευθύνσεις  Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων όπου λειτουργούν. Οι  εργαζόμενοι σε αυτές που προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και διαθέτουν εξειδικευμένη εμπειρία 8 – 10 ετών θα πρέπει να ενταχθούν σε κενές οργανικές ή συνιστώσες προσωποπαγείς θέσεις των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων.

Τέλος, τέθηκε το ζήτημα της καθυστέρησης στην υλοποίηση των προβλέψεων του Προγράμματος Καλλικράτης για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του τομέα της κοινωνικής με αποτέλεσμα να πλήττονται ιδιαίτερα τα μέλη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε μια εποχή που είναι περισσότερο από ποτέ η ενίσχυση των πολιτικών στήριξης τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Βασιλάκου θεώρησε εύλογες και δίκαιες τις επισημάνσεις μας και δεσμεύτηκε να διερευνήσει το θέμα και να παρέμβει στην κατεύθυνση της επίσπευσης των διαδικασιών χορήγησης του ποσού που αντιστοιχεί στις δαπάνες λειτουργίας των Δομών Βοήθεια στο Σπίτι για το πρώτο εξάμηνο του 2011.

 

 

 

 

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015