×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 633

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ρητορική του κινδύνου, του παρασίτου: Κρίση, φόβος και διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, στο κατάμεστο από κοινό Θέατρο του Νέου Κόσμου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου "Κρίση, φόβος και διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής" από τις εκδόσεις "Τόπος" του *Χαράλαμπου Πουλόπουλου, από τον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο και τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος.

Με αφορμή τη παράσταση θεατρική παράσταση "Παράσιτα", θέμα της οποίας είναι οι ζωές των ανθρώπων του περιθωρίου, ο Χαράλαμπος Πουλόπουλος αναφέρθηκε στη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών από τον τότε υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

"Είχαμε το φόβο των αγορών και παράλληλα ακολούθησε και ο φόβος στο εσωτερικό. Μια ομάδα που ζούσε στο περιθώριο έπρεπε να χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσει "τάχα" απειλή για την ελληνική οικογένεια", είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως το μόνο που είχε να πουλήσει η τότε ηγεσία ήταν ένα φόβο που η ίδια κατασκεύασε".

"Χρησιμοποιήθηκε η ρητορική του κινδύνου, του παρασίτου", προσέθεσε, ενώ τόνισε πως " χρειάζεται περισσότερο χρόνο και αλληλεγγύη".

Τη συζήτηση συντόνισε ο Kώστας Αρβανίτης, Δημοσιογράφος, Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Στο Κόκκινο ενώ μίλησαν η Θεανώ Καλλινικάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ, η Κατερίνα Μάτσα, Ψυχίατρος, τέως Διευθύντρια Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ. Τη συζήτηση χαιρέτισε ο Nίκος Παρασκευόπουλος, Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Φυλλιώ Αθανασίου. 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στον χαιρετισμό του εξέφρασε με ιδιαίτερη έμφαση την συμφωνία του την άμεση κατάργηση της υγειονομικής διάταξης 39Α (αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας), την οποία εξέδωσε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και παρέδωσε 27 αδύναμες οροθετικές χρήστριες ενεσίμων ναρκωτικών στα χέρια της... αστυνομίας και των δικαστικών αρχών.