×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 633

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινωνικοί Λειτουργοί υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια των ευάλωτων ομάδων στις τοπικές κοινωνίες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ημερίδας με θέμα: «Κοινωνικοί Λειτουργοί υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια των ευάλωτων ομάδων στις τοπικές κοινωνίες» που συνδιοργάνωσαν O Δήμος Αθηναίων, το Τμήμα Κοινωνικής του ΤΕΙ Αθήνας και ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) στην Αθήνα.

 Περίπου τριακόσιοι επαγγελματίες και σπουδαστές κοινωνικής εργασίας κατέκλυσαν το Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, ενώ την Ημερίδα χαιρέτησαν η  Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής εντεταλμένη για θέματα πολιτών με αναπηρία Βιβή Τσαβαλιά, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Iσότητας στο Δήμο Αθηναίων, Μαρία Στρατηγάκη και η Πρόεδρος του ΣΚΛΕ, Τριανταφυλλιά Αθανασίου.

Η Ημερίδα ήταν μέρος στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρας για την Κοινωνική Εργασία στην Ελλάδα. Βασικός σκοπός της Ημερίδας ήταν η ανάδειξη του ρόλου των Κοινωνικών Λειτουργών και των Κοινωνικών Υπηρεσιών για την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στις τοπικές κοινωνίες. Στην Ημερίδα αναλύθηκε η έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας  ως βασική αρχή για την Κοινωνική Εργασία (ορισμός, αξίες, δεοντολογία κοινωνικής εργασίας, ifsw,διεθνής ημέρα ΚΕ) και παρουσιάστηκε ο ρόλος των Κοινωνικών Λειτουργών στην προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στις σημερινές συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Στο τελευταίο μέρος παρουσιάστηκαν από Κοινωνικούς Λειτουργούς καλές πρακτικές για την προστασία της αξιοπρέπειας των πλέον ευάλωτων στις τοπικές κοινωνίες. 

Ανάμεσα στους εισηγητές οι Χαράλαμπος Πουλόπουλος, Δώρα Τελώνη, Ελένη Κοντογιάννη, Νάνσυ Ρετινιώτη, Όλγα Βερικάκη, Δέσποινα Κομπότη, Τόνια Πατέλκου, Δάφνη Νάση, Σεβαστή Οικονόμου, Ιωάννα Περτσίνίδου, Ιωάννα Λιάσκου, Μαριέττα Λεοντάρη.