7-5-2015 Συνάντηση ΣΚΛΕ με τον Υπουργό Υγείας, κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή

Μαϊος 09 2015

Την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΣΚΛΕ με τον Υπουργό Υγείας κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή.  

Τον ΣΚΛΕ στη συνάντηση εκπροσώπησαν η Πρόεδρος, Τριανταφυλλιά Αθανασίου, ο Αντιπρόεδρος Τζανετος Αντύπας, η Αναπληρωτής Γραμματέας Αμαλία Γκώρου και τα Μέλη του ΔΣ Περικλής Τζιάρας και  Ευαγγελία Χαλβατζά. Ο κύριος Κουρουμπλής υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία του ΣΚΛΕ με θέρμη επιβεβαιώνοντας τις καλές σχέσεις του με το Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος εδώ και δεκαετίες.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα του κλάδου αλλά και ζητήματα προσβασιμότητας σε υπηρεσίες Υγείας και που αφορούσαν κυρίως:

  • Την υποστελέχωση των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με χαρακτηριστική την αναλογία ενός /μιας κοινωνικής λειτουργού ανά 300 κλίνες σε αρκετά νοσοκομεία και την ανυπαρξία κοινωνικών λειτουργών στο ένα πέμπτο των Νοσοκομείων σήμερα.
  • Την προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Κοινωνικών Λειτουργών που εργάζονται στην Υγεία οι οποίοι συχνά τοποθετούνται σε αλλότρια καθήκοντα για να υποστηρίξουν διοικητικές υπηρεσίες, ΓΥΠ κλπ. Την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού με τη δημιουργία ΣΚΛΕ ΝΠΔΔ.
  • Τις αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί στην  υπό διαβούλευση ΚΥΑ που αφορά την υγειονομική κάλυψη ανασφαλίστων. Συγκεκριμένα τέθηκαν οι προβληματισμοί μας για τον αποκλεισμό όλων των ανασφαλίστων από το δωρεάν φάρμακο, τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των μεταναστών χωρίς χαρτιά από το σύστημα υγείας και την απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης που διευκολύνει δικαιούχους και υπηρεσίες.
  • Τη μετανοσοκομειακή φροντίδα ασθενών, την αποασυλοποίηση στην Ψυχική Υγεία και τις δομές ψυχικής υγείας, σε αρκετές από τις  οποίες εργαζόμενοι πληρώνονται καθυστερημένα.

 

Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που τέθηκαν, δεσμεύτηκε για προκήρυξη περισσότερων θέσεων κοινωνικών λειτουργών και συμφωνήθηκε απευθείας συνεργασία με τους αρμοδίους του Υπουργείου για την βελτίωση της ΚΥΑ για την έκδοση Βιβλιαρίων Ανασφαλίστων.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.