Συναντήσεις του ΣΚΛΕ με εκπροσώπους θεσμικών οργάνων

Μαϊος 31 2022

Τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των Κοινωνικών Λειτουργών αποτέλεσαν το επίκεντρο των συναντήσεων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος με θεσμικούς εκπροσώπους της Κυβέρνησης και των κομμάτων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γεώργιος Σταμάτης, ο εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΜέΡΑ 25 κ. Γιάννης Ζώης, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης και ο βουλευτής του ΚΚΕ κ.  Γιώργος Λαμπρούλης ήταν τα πρόσωπα με τα οποία συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ενώ προγραμματίζονται επόμενες συναντήσεις και προετοιμάζονται υπομνήματα με τις θέσεις του Συνδέσμου τα οποία θα κατατεθούν στα αρμόδια Υπουργεία. 

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος έθεσε υπόψη όλων των προσώπων με τα οποία πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις τη θεσμική του μορφή ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και αναφέρθηκε στη σημασία της συμπερίληψης των θέσεων του κατά τη διάρκεια μελέτης καίριων θεμάτων σχεδιασμού και εφαρμογής  της κοινωνικής πολιτικής όπως η παιδική προστασία, τα ζητήματα παιδείας, η αστεγία, το μεταναστευτικό, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα άτομα με αναπηρία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες κ.ο.κ. Παράλληλα ετέθησαν βασικοί προβληματισμοί εκ μέρους του Συνδέσμου για τον υφιστάμενο αποδεκατισμό των Κοινωνικών Υπηρεσιών λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης, του τεράστιου όγκου εξυπηρετούμενων περιπτώσεων και των σοβαρών υλικοτεχνικών δυσκολιών που υφίστανται,  δυσχεραίνοντας  καθημερινά την εκτέλεση του έργου των Κοινωνικών Λειτουργών. Τέλος, εθίγησαν θέματα όπως τα ζητήματα απορρήτου, το ακαταδίωκτο, τα ζητήματα διαχωρισμού στις προσλήψεις μεταξύ Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ - ΤΕ, η αντιποίηση επαγγέλματος που αφορούν και επηρεάζουν την επαγγελματική και επιστημονική ταυτότητα του κλάδου και για τα οποία θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα εκ μέρους της πολιτείας.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.