Ανακοίνωση Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 15 Ιουνίου 2022

Ιουνίου 14 2022

Ενόψει της εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», την Τετάρτη στις 15 Ιουνίου 2022, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, με γνώμονα τις βασικές αξίες τις οποίες υπηρετεί, όπως την πίστη στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία του ανθρώπου και την χωρίς διακρίσεις προστασία της ασφάλειάς του, εκφράζει τη φωνή των χιλιάδων κοινωνικών λειτουργών που εκπροσωπεί ενάντια σε κάθε μορφής ρατσιστική, ακραία και φασιστική συμπεριφορά με την παρουσία μας έξω από το Εφετείο Αθηνών.
Ως επαγγελματίες που καθημερινά δίνουμε τον αγώνα μας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως έχουν κατακτηθεί μέσα από αγώνες δεκαετιών, εκφράζουμε την πάγια αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε ρητορική μίσους και μισαλλοδοξίας και εναντιωνόμαστε στις εκδηλώσεις βίας, στην καταδυνάστευση και στην καταπάτηση των πανανθρώπινων και θεμελιωδών αξιών.
Είμαστε σίγουροι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα δικαιώσει για άλλη μια φορά αυτόν τον αγώνα και θα εδραιώσει περίτρανα την αδιαπραγμάτευτη επιταγή για καθολικό σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής, σκέψης, ελευθερίας και έκφρασης.
Η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό ξεκινά αύριο, Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022,  στο Εφετείο και μας αφορά όλους!


Καλούμε λοιπόν τα μέλη μας να συμμετάσχουν στις στάσεις εργασίας που κηρύχθηκαν για την Αττική από την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ και να δηλώσουν δυναμικά την παρουσία τους στο Εφετείο Αθηνών, στηρίζοντας σθεναρά την ιστορική πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που κατονόμασε την ναζιστική οργάνωση με την ιδιότητα που της ανήκει, «Εγκληματική»!


Το Περιφερειακό Τμήμα Αττικής ΣΚΛΕ όρισε ως σημείο συνάντησης το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας, Λεωφ. Αλεξάνδρας 119, στις 9.00 πμ.

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015