ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΟΔΥ Κύριο

Σεπτεμβρίου 22 2022

Ο ΣΚΛΕ στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΟΔΥ που εργάζονται με συνέπεια και αυταπάρνηση σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες και τις περισσότερες φορές χωρίς την αναγκαία υποστήριξη σε υποδομές, εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας για την παροχή επειγουσών υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και κάλυψη υγειονομικών αναγκών για τους πρόσφυγες και μετανάστες και καταδικάζει την προσπάθεια να ποινικοποιήσουν τους αγώνες τους και να βγάλουν παράνομη την δίκαιη απεργία τους.

Αντίθετα με τις παρεχόμενες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων και παρά το γεγονός ότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο { Άρθρο 8 ν.4647/2019 που τροποποιούσε το άρθρο 50 του ν. 4633/2019 } όπου εξειδίκευε με σαφήνεια τις διαδικασίες των επαγγελματιών στον ΕΟΔΥ καθώς και την κάλυψη των προβλεπόμενων δαπανών για τις αμοιβές τους, εντούτοις ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021 και σύμφωνα με την ενημέρωση μελών μας έχει αναβληθεί η καταβολή των επιπλέον αποδοχών στους δικαιούχους υπαλλήλους του προγράμματος που δραστηριοποιούνται στο πεδίο. 

Με το άρθρο 162 δε του Σχεδίου Νόμου “Εταιρική διακυβέρνηση των Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου και των λοιπών θυγατρικών της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, διαχείριση συμμετοχών του Δημοσίου σε ανώνυμες εταιρείες και ρυθμίσεις για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, αξιολόγηση της έναντι του Δημοσίου φερεγγυότητας και πιστοληπτικής ικανότητας φυσικών και νομικών προσώπων και σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης, ίδρυση και λειτουργία Κεντρικού Μητρώου Πιστώσεων, Συμπληρωματικός Κρατικός Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2022 και λοιπές διατάξεις οικονομικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα” καταργείται η υποχρέωση καταβολής της θεσμοθετημένης πρόσθετης επιδοματικής αμοιβής. 

ΖΗΤΑΜΕ:

⦁ Απόσυρση του άρθρου 162 και πρόβλεψη άμεσης καταβολής των πρόσθετων αμοιβών, όπως εξειδικεύονται στο τελευταίο ν. 4647/2020. 

⦁ Άμεση καταβολή των αμοιβών  από τον Δεκέμβριο του 2021 έως σήμερα.

⦁ Άμεση μετατροπή των συμβάσεων των εργαζόμενων του ΕΟΔΥ σε αορίστου χρόνου καθώς το προσωπικό του πεδίου καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την υγεία και τη ψυχοκοινωνική φροντίδα προσφύγων και μεταναστών. 

21/9/2022

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.