Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Οκτωβρίου 10 2022

Κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρας Ψυχικής Υγείας, όπως αυτή καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας είναι «Κάντε την ψυχική υγεία και την ευημερία για όλους παγκόσμια προτεραιότητα».

Η Κοινωνική Εργασία αποτελεί έναν από τους βασικούς επιστημονικούς κλάδους  παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε ενήλικες και παιδιά. Οι κοινωνικοί λειτουργοί ως μέλη της διεπιστημονικής ομάδας συμμετέχουν στην διαγνωστική διαδικασία και στην θεραπευτική αντιμετώπιση ενώ συμβάλουν στην ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας και αναπτύσσουν δράσεις για την αντιμετώπιση των προκαταλήψεων και του στίγματος της ψυχικής ασθένειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι σημερινές κοινωνικοοικονομικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID19, της κλιματικής αλλαγής, των εμπόλεμων συρράξεων, της ενεργειακής κρίσης, της ανεργίας, της επισφάλειας και των επακόλουθων συνεπειών τους, οδηγούν στην υπονόμευση της ψυχικής υγείας εκατομμυρίων ανθρώπων. Ερευνητικά δεδομένα καταγράφουν αυξημένα επίπεδα άγχους, κατάθλιψης, φόβου, μοναξιάς επιβαρύνοντας περισσότερο τους οικονομικά αδύναμους και ευάλωτους πληθυσμούς.

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικός Λειτουργών Ελλάδος διαπιστώνει, την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, την έλλειψη κοινοτικών δομών ψυχικής υγείας.

Σε αυτές τις συνθήκες τα άτομα με ψυχική νόσο και οι οικογένειες τους μένουν χωρίς την απαραίτητη βοήθεια από εξειδικευμένες υπηρεσίες με συνέπεια την δραματική επιδείνωση της κατάστασης τους που όχι σπάνια αποκαλύπτεται στην κοινή γνώμη με τραγικά περιστατικά. 

Με όραμα μια κοινωνία όπου η ψυχική υγεία θα αποτελεί προτεραιότητα, όπου θα παρέχεται δωρεάν και ποιοτικά, όπου όλοι και όλες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή, ζητάμε από την Πολιτεία:

  • Την δημιουργία κοινοτικών μονάδων ψυχικής υγείας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
  • Την δημιουργία δομών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.
  • Την δημιουργία μονάδων έγκαιρης παρέμβασης.
  • Την ενίσχυση των υφιστάμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.
  • Την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής ψυχικής υγείας.

 

10/10/2022

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.