Δελτίο Τύπου για συνάντηση εκπροσώπων ΔΣ ΣΚΛΕ και ΚΚΕ στη Βουλή

Νοεμβρίου 10 2022

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου, στη Βουλή τρίωρη συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣ του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος με με τον κ. Γιώργο Λαμπρούλη, Βουλευτή του ΚΚΕ και Αντιπρόεδρο της Βουλής, και την κ. Βούλα Πολίτη, μέλος του τμήματος Υγείας της Κ.Ε. Εκ μέρους του ΔΣ στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του ΣΚΛΕ Τριανταφυλλιά Αθανασίου, ο Ταμίας ΔΣ Περικλής Τζιάρας και το μέλος του ΔΣ Γεώργιος Σαμπροβαλάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΛΕ να ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής προκειμένου να τεθεί υπόψη τους η επείγουσα ανάγκη για τη λήψη μέτρων υποστήριξης του δημοσίου συστήματος προστασίας του παιδιού και της οικογένειας.

Από τη μεριά του ΣΚΛΕ τέθηκαν τα ζητήματα σχετικά με την παιδική προστασία  με αφορμή το υπό διαβούλευση «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση 2022-2027». Αναλύθηκαν οι θέσεις του ΣΚΛΕ σχετικά με την ανάγκη ενός συνολικού θεσμικού πλαισίου για την παιδική προστασία, τις ελλείψεις σε  υπηρεσίες  σε τοπικό επίπεδο, την δραματική υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών, την συστηματική υποβάθμιση του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και την τάση για εκχώρηση της ευθύνης της πολιτείας για παροχή κοινωνικής προστασίας  στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην άσκηση του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού όπως  την ανάγκη για θέσπιση του ακαταδίωκτου των επαγγελματιών, την άρση της διάκρισης ΠΕ και ΤΕ κοινωνικών λειτουργών, τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας, την ανάγκη για διαρκή εκπαίδευση, εποπτεία και νομική κάλυψη των επαγγελματιών από τις υπηρεσίες τους.

Τέλος τέθηκαν τα ζητήματα της εργασιακής επισφάλειας εργαζομένων κοινωνικών λειτουργών σε «Βοήθεια στο Σπίτι»,  Κέντρα Κοινότητας  και άλλων προγραμμάτων καθώς και  των συμβασιούχων εργαζομένων του ΕΟΔΥ των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στο τέλος του έτους. Ο βουλευτής ενημερώθηκε και για την 11μηνη καθυστέρηση μισθοδοσίας των εργαζομένων στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών.

Ο κύριος Λαμπρούλης εξέφρασε την πρόθεση και το ενδιαφέρον του κόμματος του να συνομιλεί και να λαμβάνει υπόψη τη γνώμη των φορέων που εκπροσωπούν επιστήμονες όπως ο ΣΚΛΕ. Δεσμεύτηκε δε, εκ μέρους του  κόμματός του, για κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής υποστήριξης του συστήματος πρόνοιας με προσλήψεις κοινωνικών λειτουργών και εξασφάλιση της εργασίας των ήδη εργαζομένων συμβασιούχων.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.