Συνάντηση εκπροσώπων ΣΚΛΕ με κλιμάκιο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Βουλή Κύριο

Δεκεμβρίου 12 2022

Η ενημέρωση για μια σειρά θεσμικών, κλαδικών και λειτουργικών θεμάτων που αφορούν το σύστημα κοινωνικής φροντίδας, την άσκηση του επαγγέλματος και τη λειτουργία του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος αποτέλεσε το σκοπό της συνάντησης που είχαν εκπρόσωποι του Διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, στη Βουλή, με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τη Γραμματέα της Κ.Ο. και βουλεύτρια Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, τον υπεύθυνο ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και βουλευτή Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτη, την υπεύθυνη ΚΤΕ Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, βουλεύτρια Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Τ. Αντωνίου και τον Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής  Αθ. Γλαβίνα. Εκ μέρους του ΣΚΛΕ παρευρέθηκαν η Πρόεδρος Τ. Αθανασίου, ο Γενικός Γραμματέας, Γ. Λουκάς και το Μέλος Νίκος Ζέρβας.
 
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η ανάγκη θέσπισης ενός ολοκληρωμένου και δημόσιου συστήματος παιδικής προστασίας με βασικές προτεραιότητες την πρόληψη και την αποϊδρυματοποίηση. Σε συνέχεια των παραπάνω, τονίστηκε η ανάγκη στελέχωσης των κοινωνικών υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό σε όλα τα πεδία άσκησης της κοινωνικής εργασίας, όπως στη Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, στις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής, στις Μονάδες Υγείας καθώς και στις Σχολικές Δομές. Επιπρόσθετα, έγινε αναφορά στην εργασιακή επισφάλεια που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι κοινωνικοί λειτουργοί των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 
Επιπλέον, παρουσιάστηκε η πάγια θέση του ΣΚΛΕ για την άρση της διάκρισης ΠΕ και ΤΕ κοινωνικών λειτουργών, η οποία δημιουργεί άνιση μεταχείριση μεταξύ των μελών παρά το γεγονός πως εκ του νόμου κατέχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Ακόμη, αναλύθηκε η ανάγκη θέσπισης του ακαταδίωκτου των κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται στη τοπική αυτοδιοίκηση και ενεργούν στο πλαίσιο κοινωνικής έρευνας. Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκε και  το θέμα με τις  νεοείσακτες νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες επιχειρείται παρέμβαση σε ζητήματα αμιγώς εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας του ΣΚΛΕ καίτοι ο Σύνδεσμος αποτελεί αυτοχρηματοδοτούμενο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.  

Τέλος, κατατέθηκαν τα υπομνήματα και οι προτάσεις από την πλευρά του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος για τα οποία οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος δεσμεύτηκαν να παράσχουν στήριξη με άμεσες κοινοβουλευτικές και πολιτικές πρωτοβουλίες τονίζοντας  τον καθοριστικό ρόλο των κοινωνικών λειτουργών σε ένα δημόσιο σύστημα κοινωνικής φροντίδας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.