×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΚΑ

Δελτία Τύπου Γράφτηκε από  Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 18:52 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Αθήνα 5 / 3 / 2013
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Κ.Κ.Α.
Βασιλίσσης Σοφίας 135 & Ζαχάρωφ, Αθήνα 115 26
Πληροφορίες: Γ. Καρούντζος: 213 2039715,6948663055
Αν. Παπαδοπούλου: 213 2039761

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι 155 εργαζόμενοι του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκφράζουν την έντονη αγανάκτηση και οργή τους για το γεγονός ότι ο φορέας τους για τρίτο συνεχή μήνα παραμένει χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς προϋπολογισμό για το 2013, χωρίς ουσιαστική δυνατότητα λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα, με ευρωπαϊκά έργα εκατομμυρίων ευρώ προς απένταξη και πολύ σύντομα με τους φιλοξενούμενους του παιδιά, μητέρες, άστεγους χωρίς φαγητό θέρμανση και φάρμακα.


Παρά το γεγονός ότι η ημερομηνία λήξης της παράτασης της θητείας του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.Α. ορίζεται δια νόμου και ήταν απόλυτα προβλεπόμενη, η τρικομματική επιτροπή και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μας παραπληροφορούν όλο αυτό το διάστημα και αδιαφορούν για την αγωνία τόσων εργαζομένων και τις ζωτικότατες ανάγκες των εξυπηρετούμενων.


Από τους 3 Ξενώνες / καταφύγια επείγουσας και φιλοξενίας γυναικών με τα παιδιά τους που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή θύματα trafficking είτε γυναικών με τα παιδιά τους λόγω κοινωνικοοικονομικών δυσκολιών ανεστάλη η λειτουργία των δύο λόγω μη πρόσληψης επικουρικού προσωπικού φροντίδας. Ο μοναδικός εν λειτουργία πλέον Ξενώνας / καταφύγιο κινδυνεύει με το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες διατροφής και θέρμανσης των ανήλικων παιδιών και των μητέρων τους. Ανάλογη κατάσταση αντιμετωπίζει και ο ξενώνας αστέγων Καρέα.


Την κατάσταση αυτή προκαλεί η απουσία ορισμού Διοικητικού Συμβουλίου στο ΕΚΚΑ αλλά και η έλλειψη εγκεκριμένου προϋπολογισμού για το τρέχον έτος 2013. Ο παραλογισμός της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 228/18-11-2012 άρθρο 1 παρ. 3 με την οποία «δε θεωρείται νόμιμη καμία δαπάνη (εκτός των αποδοχών) από ΝΠΔΔ μετά τις 31-1-2013 αν δεν υπάρχει εγκεκριμένος προϋπολογισμός» !!! μας αναγκάζει να μην εκτελούμε καμία δαπάνη, με άμεσα θύματα τους φιλοξενούμενούς μας.

Επίσης τρία ευρωπαϊκά προγράμματα αξίας πέντε, ενός και ενάμιση εκατομμυρίων ευρώ κινδυνεύουν, να μην υλοποιηθούν ακόμα και να απενταχθούν, λόγω έλλειψης Δ.Σ., και να υποχρεωθεί ο φορέας να πληρώσει πρόστιμα για την ακύρωσή τους. Δηλαδή χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Υπάρχει βέβαια επίσης ένα πλήθος υποθέσεων σε εκκρεμότητα που δεν είναι δυνατόν να περιγραφούν σε ένα σύντομο εκ των πραγμάτων δελτίο τύπου αλλά προκαλούν τεράστιες δυσλειτουργίες και ενέχουν σοβαρές συνέπειες για τη λειτουργία του φορέα μας.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν κατηγορηματικά κατά παντός υπευθύνου ότι σε συνέχεια του παρόντος δελτίου τύπου θα απευθύνουν άμεσα εξώδικη διαμαρτυρία προς την επίσημη πολιτική ηγεσία, θα προχωρήσουν σε απεργία και καθολική αναστολή λειτουργίας - κατάληψη των υπηρεσιών του φορέα , προκειμένου να υπερασπισθούν καταρχάς τα συμφέροντα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού που φιλοξενούνται στο ΕΚΚΑ, των εργαζομένων του φορέα και των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών.

Για το Δ.Σ.
του ΠΑΝ.Σ.Ε.Ε.Κ.Κ.Α.

Ο Πρόεδρος                      Η Γεν. Γραμματέας

Γ. ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΣ              ΑΝ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστηκε 9334 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:20