×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Δελτία Τύπου Γράφτηκε από  Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 23:38 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Στο Σχέδιο Αθηνά που στην τελική του μορφή δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 20 Μαρτίου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που καταργούν και υποβαθμίζουν την εκπαίδευση των Κοινωνικών Λειτουργών. Με τις ρυθμίσεις αυτές καταργούνται οι δύο από τις τέσσερεις σχολές Κοινωνικής Εργασίας: το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πάτρας και η κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Κομοτηνή.

Με τον τρόπο αυτό κλιμακώνεται η πολιτική των οριζόντιων περικοπών και της λογιστικής αντίληψης που εφαρμόζεται στις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας με άμεση συνέπεια την αδυναμία του Κράτους Πρόνοιας να παίξει τον ιδιαίτερο ρόλο του σε μία περίοδο με έντονα τα χαρακτηριστικά της ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι εντελώς παράδοξη και προκλητική η, με αυτόν τον τρόπο, υποβάθμιση της εκπαίδευσης των κοινωνικών λειτουργών σε μια εποχή όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων και δραματικής αύξησης των πολιτών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.

Σήμερα, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος διαμαρτύρεται με παράσταση έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν εκπρόσωποι από τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας των ΤΕΙ Πάτρας και Αθηνών καθώς και από το τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης / κατ. Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Επιτροπή εκπροσώπων του ΣΚΛΕ και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας έγινε δεκτή για να καταθέσει κείμενο διαμαρτυρίας ζητώντας την άμεση απόσυρση των ρυθμίσεων που αφορούν την εκπαίδευση στην κοινωνική εργασία.

Διαβάστηκε 8591 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:20