8-6-2011-ΗΜΕΡΙΔΑ:ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ - ΣΚΛΕ-ΚΥΑΔΑ

Ζωντανή μετάδοση της Ημερίδας

Live video by Ustream

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής ολοκληρώθηκε. Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν την ημέρα πραγματοποίησης της Ημερίδας 09:00 -09:30 στο χωρο της ημερίδας.
{phocadownload view=file|id=62|text=Αφισσα|target=s}{phocadownload view=file|id=61|text=Πρόγραμμα|target=s}

O Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, σε συνέχεια των δράσεων του για την Ημέρα Δράσης της Κοινωνικής Εργασίας και το  Κέντρο Υποδοχής & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού «Αθήνα 9,84» (Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ:2103410794), ώρες 9:00 έως 15:30.
Σήμερα που η βαθιά οικονομική ύφεση έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τα ασθενέστερα και πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας μας, δοκιμάζοντας τα όρια της κοινωνικής συνοχής, ο διεκδικητικός ρόλος της Κοινωνικής Εργασίας για κοινωνική αλλαγή, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική πρόνοια γίνεται πιο επίκαιρος από ποτέ.
Σκοπός της Ημερίδας είναι η ανάδειξη του ρόλου της Κοινωνικής Εργασίας και των Κοινωνικών Λειτουργών στην προάσπιση των δικαιωμάτων των Πολιτών ακολουθώντας τους στο δρόμο, με τη διττή σημασία της αποτελμάτωσης και της διεκδίκησης.  
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα αναλυθούν οι σύγχρονες  αυξημένες ανάγκες των πολιτών εξαιτίας των συνθηκών της περιόδου και θα επιχειρηθεί να κατατεθούν προτάσεις για νέες πρακτικές και προοπτικές στον χώρο της Πρόνοιας.  
Η Ημερίδα απευθύνεται σε Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνικούς Επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων και άλλα στελέχη των Δήμων, Περιφερειών, Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα, ΜΚΟ, ΚΑΠΗ, Μονάδων Ψυχικής Υγείας, Φορέων Υποστήριξης ΑμεΑ, Φορέων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μονάδων Απεξάρτησης, Φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας και άλλων κοινωνικών επιστημών  αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε όλους τους τομείς.
Οι θεματικές ενότητες των Εισηγήσεων διατρέχουν όλους τους καίριους τομείς άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής στη χώρα μας και αφορούν:
•    Οικονομική κρίση, Κοινωνικό Κράτος και Κοινωνική Φροντίδα,
•    Κοινωνική Πολιτική στην Τοπική & Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση – Εφαρμογή προγράμματος Καλλικράτης,
•    Πολίτες σε ανάγκη, Δομές Κοινωνικής Φροντίδας και ο ρόλος του Κοινωνικού Λειτουργού
Η παρακολούθηση των εργασιών της Ημερίδας είναι δωρεάν. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων οι εγγραφές για την παρακολούθηση της Ημερίδας θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 3/6/2011 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην οποία θα προηγούνται τα μέλη του ΣΚΛΕ και οι Υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής ολοκληρώθηκε. Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν την ημέρα πραγματοποίησης της Ημερίδας 09:00 -09:30 στο χωρο της ημερίδας. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Διαβάστηκε 10852 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τελευταία τροποποίηση στις Δεκεμβρίου 26 2014

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015