Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 104 32 Αθήνα, 5ος Όροφος.
Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
Είσοδος στο μητρώο μελών : https://mitroo.skle.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΙΚΑ

Καλλικράτης Γράφτηκε από  Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2013 15:37 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Με την επιστολή αυτή, οι κοινωνικοί λειτουργοί του ΙΚΑ θέλουμε να εκφράσουμε πρώτοι τη ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ μας για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΓΩΝΑ ενάντια στην αδίστακτη μνημονιακή κυβέρνηση που εδώ και 4 χρόνια συστηματικά εγγυάται στη Τρόικα την εξαθλίωση του ελληνικού λαού!!! Που εδώ και 4 χρόνια έχει καταφέρει να σύρει στη φτώχια και την ανεργία το σύνολο του ελληνικού λαού και που στο όνομα της «εξυγίανσης» ιδιωτικοποιεί συστηματικά και προοδευτικά απαξιώνει την δημόσια υγεία και την κοινωνική ασφάλιση (βλέπε υποστελέχωση και υποβάθμιση των υγειονομικών και διοικητικών υπηρεσιών ΙΚΑ- ΕΟΠΥΥ, εξαντλητικές μειώσεις μισθών-συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων ΙΚΑ κλπ).

ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ Η ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ
ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΕΛΟΣ!!!
Σαν κοινωνικοί λειτουργοί του ΙΚΑ τις προθέσεις «εξυγίανσης»- ή αλλιώς ξηλώματος της κοινωνικής ασφάλισης –πρόνοιας τη βιώσαμε με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ όπου υπηρετούσαμε και προσφέραμε κοινωνικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Η κατάργηση των γραφείων κοινωνικής μέριμνας του ΙΚΑ πέραν του ότι αντικατόπτρισε την απαξίωση της ως τότε προσφοράς μας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, σήμανε κυρίως μια ακόμα παραδοχή ότι το Ελληνικό κράτος δεν θέλει και δεν θεωρεί ότι οφείλει να παρέχει υπηρεσίες πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας στους πολίτες του. Εμείς αντισταθήκαμε όσο μπορούσαμε σ’ αυτή την εξέλιξη! Ωστόσο όμως καθώς και εμείς οι ίδιοι δεν εργαζόμαστε από χόμπι αλλά επιβιώνουμε ή προσπαθούμε να επιβιώσουμε μέσα από την εργασία μας, αναγκαστήκαμε να δεχθούμε τη τοποθέτησή μας σε διοικητικές υπηρεσίες (μητρώο, συντάξεις κλπ) ενώ οι περισσότεροι από εμάς όχι απλά στελεχώσαμε τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) αλλά τα  κάνουμε να λειτουργήσουν εν’ τη γενέσει τους!! Μάλιστα εκείνο το διάστημα όπου γινόταν και ο διαχωρισμός ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ (υποτίθεται) θεωρήθηκε απαραίτητη η ειδικότητά μας στη λειτουργία των ΚΕΠΑ δεδομένου ότι η υπηρεσία εξυπηρετεί κατά αποκλειστικότητα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ)!!  .
Ο γνωστός από τα ΜΜΕ και τους συλλόγους των ΑΜΕΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΑΙΔΑΛΟΣ που σήμανε το ΚΕΠΑ είναι επίπονος και επώδυνος τόσο για τα ΑΜΕΑ όσο και για εμάς τους εργαζόμενους! Εδώ και 2 χρόνια δουλεύουμε κάτω από ακραία πιεστικές συνθήκες εργασίες, καθημερινές ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ υπερωρίες, τεράστιο φόρτο εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού, κούρασης λόγω  της ίδιας της ακραίας γραφειοκρατικής διαδικασίας και φυσικά λόγω της ανάγκης να ανταποκριθούμε καθαρά ανθρωπιστικά στα αιτήματα των συμπολιτών μας οι οποίοι εξαρτώνται από τα ΚΕΠΑ για την πιστοποίηση αναπηρίας- και χορήγηση του επιδόματος/ σύνταξης αναπηρίας.

ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΡΙΤΟΙ!!!!!
Μόλις πριν 1 μήνα βγήκαν προκηρύξεις για τα ΚΕΠΑ σε μια προσπάθεια να διορθωθεί η υποστελέχωσή τους και παρ’ όλα αυτά ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΡΙΤΟΙ!!
Η υποστελέχωση του ΙΚΑ συνολικά είναι φανερή σε όλα τα επίπεδα, και όμως 210 συνάδελφοι θα καταγραφούμε στις ΜΑΥΡΕΣ ΛΙΣΤΕΣ της ανεργίας!!!! Και όπως όλοι ομολογούν αυτό θα είναι μόνο μια αρχή!!!
Μας λένε ότι είμαστε περιττοί όχι μόνο σαν διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και σαν κοινωνικοί λειτουργοί ,σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση έχει γίνει ανθρωπιστική και το κράτος όφειλε αν μη τι άλλο να ενισχύει τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας και όχι να τις καταλύει.  
ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ (ΔΗΘΕΝ) «ΔΙΑΣΩΣΗΣ» ΜΑΣ!!!!

Η δική μας απάντηση θα πρέπει να είναι ΕΝΩΤΙΚΗ!!! Καμία εμπιστοσύνη στα κριτήριά τους!  Η διάσπαση και η διχόνοια των εργαζομένων σε αυτή τη περίοδο ανοίγει ακόμα περισσότερο το δρόμο των απολύσεων και κλείνει τον δικό μας!!! Κλείνει το δρόμο της προοπτικής για να  επανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας!!!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ!

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Διαβάστηκε 10466 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014 18:20

Εκλογές ΣΚΛΕ 2022

 

Το επιστημονικό περιοδικό του ΣΚΛΕ ψηφιακά

socwork.gr
Δωρεάν τα τεύχη 111 και 112 

Γίνετε μέλος του ΣΚΛΕ

Νέο!
Εγγραφείτε ηλεκτρονικά στο ΝΠΔΔ ΣΚΛΕ

 

Επιτροπές

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015