Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 104 32 Αθήνα, 5ος Όροφος.
Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
Είσοδος στο μητρώο μελών : https://mitroo.skle.gr/

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Δελτία Τύπου Γράφτηκε από  Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 12:54 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

     Αθήνα 16/03/2021

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Κάθε Μάρτιο οι Κοινωνικοί Λειτουργοί σε όλον τον κόσμο μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης αναδεικνύουν την Κοινωνική Εργασία και το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού και συνομιλούν για τις αξίες και τις αρχές της επιστήμης τους.

Για το έτος 2021, το μήνυμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κοινωνικών Λειτουργών ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ (UBUNTU) αποτελεί ένα πανανθρώπινο μήνυμα αλληλεγγύης και ισότητας γιατί η Κοινωνική Εργασία πρωτοπορεί πάντα στην ανάδειξη της συλλογικής δράσης και της συνηγορίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων.

Φέτος, η πανδημία, που κλείνει ένα χρόνο από την έναρξή της, σηματοδοτεί νέες κοινωνικές συνθήκες, οι οποίες λόγω της επιβεβλημένης κοινωνικής αποστασιοποίησης ως μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας, τοποθετούν περισσότερο από ποτέ στο προσκήνιο τη σημασία των ανθρωπίνων σχέσεων, της υποστήριξης, της αναγνώρισης του «άλλου» και της ανάγκης για κοινωνική αλλαγή. Είναι ένα μήνυμα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αλληλένδετοι και ότι το μέλλον μας εξαρτάται από την αναγνώριση της ενεργού συμμετοχής όλων των ατόμων στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου μέλλοντος.

Το ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ εμπεριέχει την ενδυνάμωση των κοινοτήτων, των ομάδων και των ατόμων στο να διεκδικούν τα δικαιώματά τους ώστε να επέρχεται η κοινωνική αλλαγή.

Το ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ τονίζει την εξάλειψη των διακρίσεων, την προστασία των ευάλωτων από τη θυματοποίησή τους -πρωτογενώς και δευτερογενώς-, ώστε μέσα από την αυτό-οργάνωση, να επιτυγχάνουν τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Το ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ είναι μια έννοια που αντιστοιχεί στην προοπτική της κοινωνικής εργασίας για τη διασύνδεση όλων των ανθρώπων με το περιβάλλον τους.

Το ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ τοποθετεί την Κοινωνική Εργασία και τους Κοινωνικούς Λειτουργούς στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης μαζί με τις άτομα και τις κοινότητες – σε μια ισότιμη σχέση που στοχεύει -, στην ατομική και συλλογική ενδυνάμωση.

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος καλεί όλους τους κοινωνικούς λειτουργούς στη συναντίληψη του μηνύματος ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ και στην επίτευξη της προώθησής του από κάθε πεδίο άσκησης της Κοινωνικής Εργασίας.   

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος καλεί την Πολιτεία να αντιληφθεί  τις ανάγκες των πολιτών έτσι όπως καταγράφονται καθημερινά και αποτυπώνονται μέσα από τις θεσμικές του παρεμβάσεις για τον επανασχεδιασμό και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου κοινωνικοπρονοιακού συστήματος, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην εξάλειψη των διακρίσεων.

Διαβάστηκε 1027 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 13:12
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δελτίο Τύπου ΣΚΛΕ - 12/3/21 Δελτίο Τύπου ΣΚΛΕ »

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015