Παρέμβαση ΣΚΛΕ για κατάργηση οργανικών θέσεων κοινωνικών λειτουργών σε δομές υγείας ΕΣΥ

Παρέμβαση - διαμαρτυρία απέστειλε ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ν.π.δ.δ) στο Υπουργείο Υγείας για το ζήτημα της κατάργησης οργανικών θέσεων κοινωνικών λειτουργών σε δομές υγείας του ΕΣΥ και αντικατάστασή τους με οργανικές θέσεις άλλης ειδικότητας.

Ήδη φορείς του ΕΣΥ με αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων τους καταργούν οργανικές θέσεις Κοινωνικών Λειτουργών προκειμένου να τις μετατρέψουν σε οργανικές θέσεις Νοσηλευτών, ενώ παρόμοιες αποφάσεις διαφαίνεται να δρομολογούνται και για άλλες δομές υγείας της χώρας.

Ο ΣΚΛΕ θεωρεί ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται διλλήματα και διχασμοί ανάμεσα στην Υγεία και στην Κοινωνική Φροντίδα, και ζητά:

• Την επείγουσα παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου Υγείας για την ανάκληση των απαράδεκτων αποφάσεων των ΔΣ των εν λόγω Νοσοκομείων και των Διοικητών των ΥΠΕ.
• Την κάλυψη όλων των κενών θέσεων Κοινωνικών Λειτουργών στους τομείς της υγείας και κοινωνικής φροντίδας.
• Την πρόβλεψη αύξησης των οργανικών θέσεων Κοινωνικών Λειτουργών στις δομές του ΕΣΥ σε αναλογία τουλάχιστον ενός (1) κοινωνικού λειτουργού ανά 40 κλίνες για τα Γενικά Νοσοκομεία και ενός (1) κοινωνικού λειτουργού ανά 20 κλίνες για τα Ειδικά Νοσοκομεία/Δομές Αποκατάστασης, σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά δεδομένα.

 Επισυνάπτεται το κείμενο της παρέμβασης

Διαβάστηκε 763 φορές

Facebook

Επικοινωνία


Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ
3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα : 2108834818, 2108827071
κινητό: 6972607021

email:

Шаблоны Joomla 2015