Ανακοινώσεις

Απριλίου 16 2024

Ανακοίνωση στήριξης 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας 17/04/2024

Ο ΣΚΛΕ στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχθεί από τα Σωματεία , Εργατικά Κέντρα και Ενώσεις διεκδικώντας: - Λήψη άμεσων μέτρων εναντίον της ακρίβειας για την υποστήριξη όλων των πολιτών και…
Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις

Παρεμβάσεις

Δείτε όλες τις Παρεμβάσεις

O ΣΚΛΕ με παρέμβαση του στο Υπουργείο Υγείας  εκφράζει τις θέσεις του, πάνω στο φλέγον ζήτημα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι των δομών αλλά και οι ωφελούμενοι τους.






Αθήνα 20 /12 / 2012
Αρ.πρωτ. 10273

Προς: 1. Υπουργό Υγείας κο Ανδρέα Λυκουρέντζο

2. Υφυπουργό Υγείας κα Σκοπούλη


Κύριε Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,

Ο Σύνδεσμος Κοιν. Λειτουργών Ελλάδος είναι το επιστημονικό και επαγγελματικό σωματείο των Κοινωνικών Λειτουργών της Ελλάδος και αριθμεί 15 Περιφερειακά και Τοπικά Τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Με την παρούσα  επιστολή σας εκφράζουμε τις θέσεις του Συνδέσμου μας πάνω στο φλέγον ζήτημα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι των δομών αλλά και οι ωφελούμενοι τους.

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών προβλημάτων που απειλούν με κατάρρευση μια από τις πιο σοβαρές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της ψυχικής υγείας στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες.

Ειδικότερα τα προβλήματα αυτά αφορούν: σε κλείσιμο δομών ανοιχτής και κλειστής περίθαλψης, περικοπή προϋπολογισμού άνω του 55% του προϋπολογισμού τους κατόπιν μνημονιακών εντολών, εργαζόμενοι που έχουν  μήνες να πληρωθούν και που αντιμετωπίζουν έντονο βιοποριστικό πρόβλημα, ψυχικά πάσχοντες και οι οικογένειες τους οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον και παράλληλα επίσημες δηλώσεις από πλευράς υπουργείου περί ατασθαλιών και κακοδιαχείρισης.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα την αβεβαιότητα για το μέλλον εργαζόμενων και ψυχικά πασχόντων τους για το μέλλον της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.

Σαν Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, έχουμε στηρίξει με προτάσεις και πράξεις την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση από την πρώτη στιγμή. Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί των Δομών πανελλαδικά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υποστήριξης των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους. Δεν θέλουμε απλά να καταγγείλουμε την υπάρχουσα κατάσταση αλλά να κάνουμε προτάσεις βιώσιμες και λειτουργικές για το μέλλον. Έτσι ζητάμε όπως :

·    Να γίνει άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των φορέων, η συντριπτική πλειοψηφία εκ των οποίων έχουν να πληρωθούν από το καλοκαίρι,
·    Να διατεθούν οι απαραίτητοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να συνεχιστεί η λειτουργία όλων των δομών,
·    Να κατονομασθούν οι όποιοι υπεύθυνοι της κακοδιαχείρισης και της κατασπατάλησης των πόρων,
·    Να δημιουργηθεί κατάλληλος  ελεγκτικός μηχανισμός για τη λειτουργία των δομών και την διαχείριση των πόρων, έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα κατασπατάλησης χρημάτων σε άλλες δραστηριότητες πέραν της παροχής υπηρεσιών στους ψυχικά πάσχοντες και τις πληρωμές του προσωπικού τους.

Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεκτημένα του Κοινωνικού Κράτους στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Φαινόμενα ντροπιαστικά και άκρως προσβλητικά προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,  που αποτελούσαν βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως της Λέρου,  σε προηγούμενες δεκαετίες και που εξέθεσαν τη χώρα μας διεθνώς, δεν πρέπει να επανέλθουν στο προσκήνιο στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων.

Ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών αποτελεί βασική αξία πολιτισμού σε μια ευνομούμενη πολιτεία που δεν πρέπει να το ξεχνάει κανένας στο όνομα της οποιασδήποτε μνημονιακής πολιτικής.

Είμαστε στην διάθεση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών για να συνεισφέρουμε σε ένα διάλογο ουσιαστικό για το μέλλον.

Κοινοποίηση:
1.   Γραφείο Πρωθυπουργού
2.  ΝΔ
3.  ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ/ΕΚΜ
4.  ΠΑΣΟΚ   
5.  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
6.  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
7.  ΚΚΕ
8.  Μέλη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
10. ΠΟΕΔΗΝ
11. Σωματείο Εργαζομένων ΠΕΨΑΕΕ
12. Σωματείο Εργαζομένων ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ
13. ΕΠΑΨΥ
14. Δίκτυο Συντονισμού Αργώ
15. Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία
16. Σωματείο Εργαζομένων σε Φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων

 

Ενημερώσεις από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.