3ης Σεπτεμβρίου 19, 104 32 Αθήνα, 5ος Όροφος.
Τηλέφωνο : 2108834818 fax: 2108827071
Είσοδος στο μητρώο μελών : https://mitroo.skle.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΣΚΛΕ ΝΠΔΔ

Ανακοινώσεις Συλλόγου Γράφτηκε από  Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 13:39 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ – ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΣΚΛΕ ΝΠΔΔ

Aγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, έπειτα από πάγιο αίτημα του κλάδου μας, μετεξελίχθηκε σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν. 4387/2016 & Ν. 4488/2017).

Σύμφωνα με το άρθρο 110, παρ.1,2, του Ν.4488/ 2017 η εγγραφή όλων των κοινωνικών λειτουργών που ασκούν το επάγγελμα είναι υποχρεωτική, κατά τα πρότυπα των Δικηγορικών και Ιατρικών Συλλόγων αλλά και άλλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου όπως π.χ. των Φυσικοθεραπευτών και των Νοσηλευτών.

Σύμφωνα με το άρθρο 110, παρ.3 του Ν. 4488/2017 «εντός (6) μηνών από τη δημοσίευσή του, υποχρεούνται όλοι οι κοινωνικοί λειτουργοί να εγγραφούν στα μητρώα του ΣΚΛΕ. Μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος η άσκηση του επαγγέλματος χωρίς εγγραφή στον ΣΚΛΕ συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα».

Έπειτα από σχετικά ερωτήματα, σας ενημερώνουμε ότι η καταβολή του ποσού της ετήσιας συνδρομής ήτοι 25 ευρώ (οι άνεργοι απαλλάσσονται, σύμφωνα με τον νόμο, του ποσού της ετήσιας συνδρομής) έχει αναδρομική ισχύ από το έτος 2018, όπου ξεκίνησε και η λειτουργία του Νομικού Προσώπου, ανεξάρτητα από την χρονολογία που θα πραγματοποιήσει ο/η Κοινωνικός /ή Λειτουργός την πρώτη εγγραφή[1].

Ο ΣΚΛΕ ΝΠΔΔ έχει ενημερώσει, ως όφειλε, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) καθώς και το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τόσο για συμμετοχή σε προκηρύξεις που αφορούν θέσεις Κοινωνικών Λειτουργών, όσο και για τη συμπλήρωση των υπηρεσιακών φακέλων όσων Κοινωνικών Λειτουργών ήδη εργάζονται, θα απαιτείται η προσκόμιση Βεβαίωσης Εγγραφής & Ετήσιας Δήλωσης Στοιχείων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας:  https://mitroo.skle.gr/ συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα "Online Αίτηση Εγγραφής στο ΣΚΛΕ - ΝΠΔΔ" και επισυνάπτοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οδηγίες και πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δίνονται μέσα από το δικτυακό τόπο του  https://mitroo.skle.gr/.

Επίσης, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν, μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του Συνδέσμου (Γ΄ Σεπτεμβρίου 19, 5ος όροφος,  Τρίτη  10:00 έως 14:00 και 17:00-20:00 και Τετάρτη 10:00 -14:00) , να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά και να καταβάλλουν το ποσό που απαιτείται για την εγγραφή και την ετήσια συνδρομή τους.

Συνάδελφοι, ο ΣΚΛΕ διεκδικεί και αγωνίζεται για όλους τους κοινωνικούς λειτουργούς.

Η δύναμη του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος είμαστε τα μέλη του.

1.        Το 2018 θεωρείται έτος πρώτης εγγραφής για όποιον/α ασκούσε το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού κατά το έτος αυτό, ενώ για όσους αποφοιτούν από τις Σχολές Κοινωνικής Εργασίας από το 2018 και έπειτα, η εγγραφή στο ΣΚΛΕ ΝΠΔΔ είναι υποχρεωτική για την Έκδοση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος από την οικεία τους Περιφέρεια και έτος καταβολής της πρώτης συνδρομής αποτελεί ο χρόνος απόκτησης της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος.

Διαβάστηκε 6179 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 14:21

Το επιστημονικό περιοδικό του ΣΚΛΕ ψηφιακά

socwork.gr
Δωρεάν τα τεύχη 111 και 112

Γίνετε μέλος του ΣΚΛΕ

Νέο!
Εγγραφείτε ηλεκτρονικά στο ΝΠΔΔ ΣΚΛΕ

Επιτροπές

3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνο : 2108834818
fax: 2108827071

Εισαγωγή μέλους του site

Εισάγετε τα στοιχεία σας για να έχετε πρόσβαση σε περισσότερο περιεχόμενο και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις