Ανακοινώσεις

Μαϊος 03 2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για δύο Συντάκτες /τριες για το ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΝΠΔΔ) και η Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού «Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ» καλούν μέλη του ΝΠΔΔ ΣΚΛΕ που είναι σε θέση να παρουσιάσουν ευρεία γνώση της θεωρίας, της πρακτικής καθώς και των ερευνητικών μεθόδων της Κοινωνικής Εργασίας να αιτηθούν για δυο θέσεις Συντακτών/τριών. (εξαιρούνται της…
Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις

Παρεμβάσεις

Δείτε όλες τις Παρεμβάσεις

Ο ΣΚΛΕ εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την μη προκήρυξη της ειδικότητας ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών στην με αριθμό πρωτοκόλλου 600/05.02.2013 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος των Γιατρών του Κόσμου στο Δήμο Τρικαίων.


ΕΠΕΙΓΟΝ

 

Αθήνα, 14/02/2013

Αρ.Πρωτ: 10344

Προς: Γιατροί του Κόσμου-Ελληνική Αντιπροσωπεία, Σαπφούς 12, TK 10553, Αθήνα

Τηλ. 2103213150 Φαξ. 2103213850

Θέμα: «Διαμαρτυρία για τη μη προκήρυξη της ειδικότητας ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών στην με αριθμό πρωτοκόλλου 600/05.02.2013 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος των Γιατρών του Κόσμου στο Δήμο Τρικαίων».

Κύριε Πρόεδρε,

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος είναι το επιστημονικό και επαγγελματικό σωματείο των 5.000 ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών της Ελλάδος και αριθμεί 15 Περιφερειακά και Τοπικά Τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της χώρας μας πάντοτε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή δράσης για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες κάθε ηλικίας, σύμφωνα με τις αρχές του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ισοτιμίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αφορμή για την επιστολή μας αυτή αποτέλεσε η με αριθμ πρωτ. 600/05.02.2013 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εκδώσατε για τη στελέχωση με κοινωνικούς λειτουργούς των δομών α) «Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων», β) «Κοινωνικό Παντοπωλείο», γ) «Κοινωνικό Φαρμακείο», δ) «Παροχής Συσσιτίων» και ε) «Δημοτικός Λαχανόκηπος», στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης : «Δημιουργία εθνικού δικτύου άμεσης κοινωνικής παρέμβασης για την κοινωνική ένταξη και ενδυνάμωση ευπαθών κοινωνικών ομάδων – κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Τρικαίων», η οποία συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και το Ελληνικό Δημόσιο στα πλαίσια του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» ΕΣΠΑ 2007-2013.

Στις παραπάνω προσκλήσεις ενδιαφέροντος ανατρέχοντας κανείς στα τυπικά προσόντα που ζητούνται από Κοινωνικούς Λειτουργούς για να υποβάλλουν αίτηση πρόσληψης στις ανωτέρω κοινωνικές δομές αναφέρεται μόνο σε πτυχιούχος κοινωνικής εργασίας των ΤΕΙ ή των ΠΣΕ, αποκλείοντας τους Κοινωνικούς Λειτουργούς Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι απόφοιτοι του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση την Κοινωνική Εργασία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και διαθέτουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού.

Σας γνωρίζουμε ότι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί στην χώρα μας είναι εξειδικευμένοι κοινωνικοί επιστήμονες, απόφοιτοι των τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας των ΑΤΕΙ Αθήνας, Πάτρας και Ηρακλείου, καθώς και του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης με κατεύθυνση Κοινωνική Εργασία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η εκπαίδευσή τους και στα τέσσερα τμήματα αφορά τα ίδια γνωστικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένης και της πρακτικής άσκησης και έχει την ίδια διάρκεια ( 8 εξάμηνα).

Όλοι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, απόφοιτοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, έχουν κοινά επαγγελματικά δικαιώματα, όπως αυτά καθορίζονται με το Π.Δ. 23/1992. Ασκούν το επάγγελμα του Κοινωνικού Λειτουργού μετά την έκδοση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος, που χορηγείται με τις ίδιες προϋποθέσεις και διαδικασίες για τους πτυχιούχους όλων των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΕΙ και ΑΤΕΙ., όπως προβλέπεται στο άρθρο 54 του Νόμου 3198 / 2011.

Παρακαλούμε για την άμεση διόρθωση του σφάλματος στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την επαναπροκήρυξη των θέσεων των Κοινωνικών Λειτουργών ως ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών ή Κοινωνικής Εργασίας, κατά τα πρότυπα των ειδικοτήτων των ΠΕ/ΤΕ Νοσηλευτών και ΠΕ/ΤΕ Γεωπόνου, που συν-προκηρύσσονται στην παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Φορέα σας. Άλλωστε σε όλες τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παρόμοιες δράσεις σε Δήμους όλης της χώρας, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί που ζητούνται αναφέρονται ως ΠΕ/ΤΕ και θεωρούμε το λάθος που έγινε στην με αριθμ. πρωτ. 600/05.02.2013 Πρόσκλησή σας, ως εκ παραδρομής και χωρίς πρόθεση να προσβάλει τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου μέσου για την αποκατάσταση της παρούσας αδικίας.

Γνωρίζοντας καλά το μέχρι σήμερα τεράστιο έργο σας στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής της χώρας μας, αλλά και διεθνώς, είμαστε βέβαιοι για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας, που θα αποκαταστήσει την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης των υποψηφίων Κοινωνικών Λειτουργών ΠΕ και ΤΕ στις διαδικασίες πρόσληψης.

Στη διάθεσή σας για οποιανδήποτε γόνιμη συνεργασία.

Ενημερώσεις από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.