Ανακοινώσεις

Μαϊος 03 2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για δύο Συντάκτες /τριες για το ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΝΠΔΔ) και η Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού «Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ» καλούν μέλη του ΝΠΔΔ ΣΚΛΕ που είναι σε θέση να παρουσιάσουν ευρεία γνώση της θεωρίας, της πρακτικής καθώς και των ερευνητικών μεθόδων της Κοινωνικής Εργασίας να αιτηθούν για δυο θέσεις Συντακτών/τριών. (εξαιρούνται της…
Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις

Παρεμβάσεις

Δείτε όλες τις Παρεμβάσεις

Επείγουσα παρέμβαση του ΣΚΛΕ για τη συνέχιση του Βοήθεια στο Σπίτι

Ο ΣΚΛΕ με επείγουσα παρέμβαση του ζητάει άμεσα τη συνέχιση της λειτουργίας των Δομών Βοήθεια, που σταματάει στις 30/6/2012. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι τυχόν διακοπή της λειτουργίας των Δομώv σημαίνει τη διακοπή παροχής  επειγουσών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και υγείας για 130.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ και την απώλεια εργασίας για τους 3.800 εργαζόμενους των δομών. 

ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα 05/06 / 2012

Αρ.πρωτ. 10000

Προς:  1. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κύριο Ρουπακιώτη.

2. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κύριο Κίττα

3. Υπουργό Εσωτερικών, κύριο Μανιτάκη

Θέμα: «Συνέχιση Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος είναι το επιστημονικό και επαγγελματικό σωματείο των 5.000 Κοινωνικών Λειτουργών της Ελλάδος και αριθμεί 30 Περιφερειακά και Τοπικά Τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της χώρας μας πάντοτε βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες σύμφωνα με τις αρχές του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της διαφάνειας, της ισοτιμίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Απευθυνόμαστε σε εσάς σχετικά με τις Δομές Βοήθεια στο Σπίτι. Όπως ήδη γνωρίζεται η λειτουργία τους, σταματάει στις 30/6/21012. Παρότι με τον Εφαρμοστικό Νόμο 4052 (ΦΕΚ Α΄41/1-3-2012) αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Έγκριση των Σχεδίων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης» προβλέπεται η μόνιμη συνέχιση της λειτουργίας τους μέσα από την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος με τίτλο: «Πρόγραμμα Κατ΄οίκον φροντίδας συνταξιούχων», οι πολιτικές εξελίξεις δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, με αποτέλεσμα η λειτουργία των Δομών να τίθεται σε κίνδυνο.

Σας επισημαίνουμε ότι τυχόν διακοπή της λειτουργίας των Δομώv σημαίνει τη διακοπή παροχής επειγουσών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και υγείας για 130.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ και την απώλεια εργασίας για τους 3.800 εργαζόμενους των δομών. Επιπλέον, η συνέχιση της λειτουργίας των δομών αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της συχρηματοδότησης της λειτουργίας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά συνέπεια η έστω και προσωρινή διακοπή της λειτουργίας των δομών και της εργασίας των ήδη εργαζομένων μπορεί να δημιουργήσει τετελεσμένο που δεν θα επιτρέψει την υλοποίηση της διατυπωμένης βούλησης της Πολιτείας για θεσμική κατοχύρωση της συνέχισης της λειτουργίας των δομών, των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε αυτές και της συγχρηματοδότησης τους από πόρους της Ε.Ε.

Μέσα στις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες η μη συνέχιση της λειτουργίας των Δομών θα οδηγήσει σε δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των εξυπηρετούμενων και των οικογενειών τους και στη δημιουργία 3.800 νέων ανέργων και τελικά στην εξαθλίωση τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των Δομών και των συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων σε αυτές.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία και συνεργασία.

 

Κοινοποίηση:

1. Γραφείο Πρωθυπουργού, 2. ΠΑΣΟΚ, 3. ΝΔ. 4. ΚΚΕ, 5. ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, 6. ΛΑΟΣ, 7. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, 8. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, 9. ΚΕΔΕ, 10.Τοπικά Τμήματα ΣΚΛΕ, 11. ΠΟΕ ΟΤΑ, 12. Σωματεία Εργαζομένων Βοήθεια στο Σπίτι


Ενημερώσεις από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.