Ανακοινώσεις

Μαϊος 03 2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για δύο Συντάκτες /τριες για το ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΝΠΔΔ) και η Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού «Επιθεώρηση Κοινωνικών Επιστημών ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ» καλούν μέλη του ΝΠΔΔ ΣΚΛΕ που είναι σε θέση να παρουσιάσουν ευρεία γνώση της θεωρίας, της πρακτικής καθώς και των ερευνητικών μεθόδων της Κοινωνικής Εργασίας να αιτηθούν για δυο θέσεις Συντακτών/τριών. (εξαιρούνται της…
Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις

Παρεμβάσεις

Δείτε όλες τις Παρεμβάσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Αθήνα 5 / 3 / 2013
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Κ.Κ.Α.
Βασιλίσσης Σοφίας 135 & Ζαχάρωφ, Αθήνα 115 26
Πληροφορίες: Γ. Καρούντζος: 213 2039715,6948663055
Αν. Παπαδοπούλου: 213 2039761

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι 155 εργαζόμενοι του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκφράζουν την έντονη αγανάκτηση και οργή τους για το γεγονός ότι ο φορέας τους για τρίτο συνεχή μήνα παραμένει χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς προϋπολογισμό για το 2013, χωρίς ουσιαστική δυνατότητα λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα, με ευρωπαϊκά έργα εκατομμυρίων ευρώ προς απένταξη και πολύ σύντομα με τους φιλοξενούμενους του παιδιά, μητέρες, άστεγους χωρίς φαγητό θέρμανση και φάρμακα.


Παρά το γεγονός ότι η ημερομηνία λήξης της παράτασης της θητείας του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ.Α. ορίζεται δια νόμου και ήταν απόλυτα προβλεπόμενη, η τρικομματική επιτροπή και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μας παραπληροφορούν όλο αυτό το διάστημα και αδιαφορούν για την αγωνία τόσων εργαζομένων και τις ζωτικότατες ανάγκες των εξυπηρετούμενων.


Από τους 3 Ξενώνες / καταφύγια επείγουσας και φιλοξενίας γυναικών με τα παιδιά τους που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας ή θύματα trafficking είτε γυναικών με τα παιδιά τους λόγω κοινωνικοοικονομικών δυσκολιών ανεστάλη η λειτουργία των δύο λόγω μη πρόσληψης επικουρικού προσωπικού φροντίδας. Ο μοναδικός εν λειτουργία πλέον Ξενώνας / καταφύγιο κινδυνεύει με το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες διατροφής και θέρμανσης των ανήλικων παιδιών και των μητέρων τους. Ανάλογη κατάσταση αντιμετωπίζει και ο ξενώνας αστέγων Καρέα.


Την κατάσταση αυτή προκαλεί η απουσία ορισμού Διοικητικού Συμβουλίου στο ΕΚΚΑ αλλά και η έλλειψη εγκεκριμένου προϋπολογισμού για το τρέχον έτος 2013. Ο παραλογισμός της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 228/18-11-2012 άρθρο 1 παρ. 3 με την οποία «δε θεωρείται νόμιμη καμία δαπάνη (εκτός των αποδοχών) από ΝΠΔΔ μετά τις 31-1-2013 αν δεν υπάρχει εγκεκριμένος προϋπολογισμός» !!! μας αναγκάζει να μην εκτελούμε καμία δαπάνη, με άμεσα θύματα τους φιλοξενούμενούς μας.

Επίσης τρία ευρωπαϊκά προγράμματα αξίας πέντε, ενός και ενάμιση εκατομμυρίων ευρώ κινδυνεύουν, να μην υλοποιηθούν ακόμα και να απενταχθούν, λόγω έλλειψης Δ.Σ., και να υποχρεωθεί ο φορέας να πληρώσει πρόστιμα για την ακύρωσή τους. Δηλαδή χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Υπάρχει βέβαια επίσης ένα πλήθος υποθέσεων σε εκκρεμότητα που δεν είναι δυνατόν να περιγραφούν σε ένα σύντομο εκ των πραγμάτων δελτίο τύπου αλλά προκαλούν τεράστιες δυσλειτουργίες και ενέχουν σοβαρές συνέπειες για τη λειτουργία του φορέα μας.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν κατηγορηματικά κατά παντός υπευθύνου ότι σε συνέχεια του παρόντος δελτίου τύπου θα απευθύνουν άμεσα εξώδικη διαμαρτυρία προς την επίσημη πολιτική ηγεσία, θα προχωρήσουν σε απεργία και καθολική αναστολή λειτουργίας - κατάληψη των υπηρεσιών του φορέα , προκειμένου να υπερασπισθούν καταρχάς τα συμφέροντα των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού που φιλοξενούνται στο ΕΚΚΑ, των εργαζομένων του φορέα και των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών.

Για το Δ.Σ.
του ΠΑΝ.Σ.Ε.Ε.Κ.Κ.Α.

Ο Πρόεδρος                      Η Γεν. Γραμματέας

Γ. ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΣ              ΑΝ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ενημερώσεις από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.