Ανακοινώσεις

Απριλίου 21 2024

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ / Τετάρτη 24-04-2024, 12:00-15:00

Συνάδελφοι/ισσες, Η δημοσιευμένη ΚΥΑ που αφορά τον καθορισμό επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 18 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) των υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας συνεχίζει να εξαιρεί τους κοινωνικούς λειτουργούς από τους δικαιούχους του επιδόματος. Η εξαίρεση του μεγάλου συνόλου των Κοινωνικών Λειτουργών στην Υγεία (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας,…
Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις

Παρεμβάσεις

Δείτε όλες τις Παρεμβάσεις

Ο ΣΚΛΕ με επείγουσα παρέμβαση του, σχετικά με την Απόφαση κύρωσης των οριστικών πινάκων κατάταξης υποψηφίων για πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων ΕΕΠ και ΕΒΠ στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, ζητάει άμεση ενημέρωση για το γεγονός ότι στον Πίνακα Κατάταξης του Κλάδο ΠΕ 30 Κοινωνικών Λειτουργών της Διεύθυνσης Σερρών, περιλαμβάνεται μεταξύ των κατατασσόμενων και υποψήφιος με τίτλο σπουδών: «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΩΝΙΚ.» και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη συνεπακόλουθη προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Κοινωνικών Λειτουργών. Ολόκληρη η παρέμβαση του ΣΚΛΕ παρατίθεται ακολούθως:


 

 

 

 

ΕΠΕΙΓΟΝ  

 Αθήνα  29 / 09/ 2011

 Αρ.πρωτ. 9728

 

Προς: 1. Περιφερ. Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

          2. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κα Διαμαντοπούλου

          3. Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης  & Θρησκευμάτων, κα Φ. Γεννηματά

          4. Υφυπουργό Δια Βίου Μάθησης, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου

           5. Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής           

Θέμα: «Κατάταξη πτυχιούχου Παιδαγωγικής σε θέση Κοινωνικού Λειτουργού»

Ο Σύνδεσμος  Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος είναι το επιστημονικό και επαγγελματικό σωματείο των 5.000 Κοινωνικών Λειτουργών της Ελλάδος και αριθμεί 30 Περιφερειακά και Τοπικά Τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Απευθυνόμαστε σε εσάς σχετικά με την Απόφαση κύρωσης των  οριστικών πινάκων κατάταξης υποψηφίων για πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων ΕΕΠ και ΕΒΠ στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας για το διδακτικό έτος 2011-2012 στο πλαίσιο της εγκυκλίου με αριθμό πρωτ 72502/Γ6/30-6-2011 του Υπουργείου Παιδείας. Ειδικότερα στον Πίνακα Β που αφορά στον Κλάδο ΠΕ 30 Κοινωνικών Λειτουργών της Διεύθυνσης Σερρών, περιλαμβάνεται μεταξύ των κατατασσόμενων και υποψήφιος με τίτλο σπουδών: «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΩΝΙΚ.»

Ως το κατεξοχήν αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Κοινωνικοί Λειτουργοί στην χώρα μας είναι εξειδικευμένοι κοινωνικοί επιστήμονες, απόφοιτοι των τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας των ΑΤΕΙ Αθήνας, Πάτρας και Ηρακλείου καθώς και του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ή ισότιμης αντίστοιχης Σχολής του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το ΠΔ 23/1992 για την άσκηση του επαγγέλματος και τη χρησιμοποίηση του τίτλου του Κοινωνικού Λειτουργού, απαιτείται α) Πτυχίο μίας αναγνωρισμένης από το Κράτος Σχολής Κοινωνικής Εργασίας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή ισότιμο αντίστοιχης Σχολής του εξωτερικού, β) Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος που χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις του ίδιου ΠΔ.

Κατά συνέπεια η άσκηση καθηκόντων του Κοινωνικού Λειτουργού από οποιοδήποτε χωρίς την τήρηση των παραπάνω προϋποθέσεων και η κατοχή θέσης Κοινωνικού Λειτουργού από υποψήφιο άλλης ειδικότητας όχι μόνο δεν είναι σύννομη, αλλά αποτελεί αντιποίηση επαγγέλματος που επιφέρει ποινικές κυρώσεις για όλους τους εμπλεκόμενους.

Επειδή πιστεύουμε ότι κατανοείτε τη θέση μας και γνωρίζουμε την προσήλωση σας στην τήρηση της νομιμότητας, παρακαλούμε όπως α) μας ενημερώσετε για ποιό λόγο στον Πίνακα Κατάταξης του Κλάδο ΠΕ 30 Κοινωνικών Λειτουργών της Διεύθυνσης Σερρών, περιλαμβάνεται μεταξύ των κατατασσόμενων και υποψήφιος με τίτλο σπουδών: «ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΩΝΙΚ.» και  β) προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη συνεπακόλουθη προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Κοινωνικών Λειτουργών.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ασκεί καθήκοντα Κοινωνικού Λειτουργού κανένας άλλος παρά μόνο επαγγελματίας Κοινωνικός Λειτουργός.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διασαφήνιση και συνεργασία.

 

 

Ενημερώσεις από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.