Ανακοινώσεις

Απριλίου 16 2024

Ανακοίνωση στήριξης 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας 17/04/2024

Ο ΣΚΛΕ στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχθεί από τα Σωματεία , Εργατικά Κέντρα και Ενώσεις διεκδικώντας: - Λήψη άμεσων μέτρων εναντίον της ακρίβειας για την υποστήριξη όλων των πολιτών και…
Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις

Παρεμβάσεις

Δείτε όλες τις Παρεμβάσεις

Συνέχιση Βοήθεια στο Σπίτι.

Στο ΦΕΚ 268/Α΄/31-12-2011 δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων εφαρμογής του ν.4024/2011 που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», στην οποία συμπεριλαμβάνεται διάταξη για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έως τις 30.6.2012, με ισόχρονη παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου προσωπικού από τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα. Για την εφαρμογή της διάταξης εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η εγκύκλιος με αριθμό 505 / 3 -1 -2012, που ενημερώνει τους Δήμους της χώρας για τη διάταξη μέσω των αρμοδίων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.


Στην εγκύκλιο προβλέπεται ρητά ότι εκτός των ωφελούμενων του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του προγράμματος, οι ΟΤΑ, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών και οι επιχειρήσεις τους, που υλοποιούν «Μονάδες Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας», εξυπηρετούν και μη επιλέξιμους ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ που χρήζουν κατ’ οίκον βοηθείας, με κάλυψη της δαπάνης από εθνικούς πόρους. Κατά συνέπεια εξυπηρετούμενοι των προγραμμάτων δεν είναι μόνο οι ηλικιωμένοι που έχουν συγγενική σχέση με άτομα άνεργα, εισερχόμενα σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και επαπειλούμενων από ανεργία αλλά και μοναχικοί ηλικιωμένοι.

Ο ΣΚΛΕ είχε έγκυρα επισημάνει την σημαντική αλλοίωση των θεμελιωδών αρχών του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, που σήμαινε τυχόν αποκλεισμός των μοναχικών ηλικιωμένων.

Με την πρόβλεψη αυτή υιοθετείται η θέση του ΣΚΛΕ, σύμφωνα με την οποία οι δομές / δράσεις / προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνική Μέριμνα θα πρέπει να συνεχίσουν να υλοποιούνται και να εξυπηρετούν όλους τους ηλικιωμένους καθώς και μη ηλικιωμένους (ΑμεΑ, κ.λπ.) που χρήζουν υποστηρικτικών κατ΄ οίκον υπηρεσιών δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή των ίδιων των ωφελουμένων.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε την πάγια θέση του ΣΚΛΕ για μόνιμη, βιώσιμη και σταθερή λύση ώστε τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι να συνεχίσουν να υλοποιούνται σε κάθε Δήμο της χώρας  με ωφελούμενους όλους τους Ηλικιωμένους και Αμέα που χρήζουν υποστηρικτικών κατ΄οίκον υπηρεσιών χωρίς καμία διάκριση και χωριίς καμμία οικονομική συμμετοχή.

Οι δομές Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνική Μέριμνα εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας που στο μέλλον μάλιστα αναμένεται να ενταθούν. Η αρμοδιότητα για την κάλυψη των αναγκών αυτών ανήκει στους Δήμους και τα ΚΑΠΗ. Κατά συνέπεια θα πρέπει με νομοθετική ρύθμιση να ενταχθούν οργανικά στη Δομή των υπό σύσταση Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων όπου λειτουργούν. Οι ήδη εργαζόμενοι σε αυτές που προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και διαθέτουν εξειδικευμένη εμπειρία 8 – 10 ετών θα πρέπει να ενταχθούν σε κενές οργανικές ή συνιστώσες προσωποπαγείς θέσεις των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των υπό σύσταση Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων. Στο σημείο αυτό σας υπενθυμίζουμε ότι στην πρόταση μας για τη Δομή της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής που προβλέπεται να δημιουργηθεί στους Δήμους στο πλαίσιο του Προγράμματος Καλλικράτης έχουμε συμπεριλάβει τη σχετική πρόβλεψη.

Δείτε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την Εγκύκλιο ΕΔΩ

Ενημερώσεις από Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ)

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.