Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Σερρών

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Σερρών κα Μπογδάνη Στυλιανή, τη Δ/ντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δ. Σερρών κα Γουναρίδου Δέσποινα, τον κοινωνικό λειτουργό και συντονιστή του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, αλλά και τη συνάδελφο από το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά. Εκ μέρους του Π.Τ. τις επισκέψεις πραγματοποίησαν ο Αντιπρόεδρος του συμβουλίου κ. Κων/νος Μπαζιργιάννης, η Αν. Γραμματέας κα Σεβαστή Γεωργιάδου και το Μέλος κ. Νικόλαος Βαρλάς.

Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια των συναντήσεων με τις Εισαγγελίες Ανηλίκων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες χωρικής αρμοδιότητας του Π.Τ., με βασικό στόχο την αρμονική συνεργασία με τις Ομάδες Προστασίας Ανηλίκων και τους/τις συναδέλφους που ασκούν καθήκοντα σε αυτές. Στη συνάντηση με την εισαγγελέα κα Μπογδάνη αναφερθήκαμε στα θέματα της αναγκαιότητας πρόσληψης κοινωνικών λειτουργών στις Εισαγγελίες, τις δυσκολίες που προκύπτουν από την απουσία πρόβλεψης για νομική κάλυψη και την ανάγκη διαφύλαξης του απορρήτου των εκθέσεων κοινωνικής έρευνας για την αποφυγή περιστατικών εκφοβισμού και απειλών σε βάρος κοινωνικών λειτουργών που εκτελούν εισαγγελική παραγγελία. Συζητήσαμε επίσης την ανάγκη πρόσληψης περισσότερων Κοινωνικών Λειτουργών σε όλες τις δομές, καθώς στην πλειοψηφία τους είναι υποστελεχωμένες με αντίκτυπο στην ποιότητα της εργασίας μας.

Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε η ανάληψη αλλότριων καθηκόντων από συναδέλφους που ανήκουν σε δομές μη-σχετιζόμενες με τις Ο.Π.Α. και δεν είναι στην αρμοδιότητά τους να διαχειριστούν. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη ενός ενιαίου συστήματος Παιδικής Προστασίας, ενώ η κα Μπογδάνου συμμερίστηκε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και εξέφρασε κατανόηση και συμπαράσταση σε ενέργειες που θα προασπίσουν και θα προάγουν το έργο των κοινωνικών λειτουργών. Παράλληλα, ζήτησε να ενημερωθεί για την ακαδημαϊκή εκπαίδευση που λαμβάνουν οι κοινωνικοί λειτουργοί και εξήρε το έργο τους.

Τέλος, στη συνάντηση με τον συνάδελφο και συντονιστή του Κέντρου Κοινότητας αλλά και τη συνάδελφο του Παραρτήματος Ρομά του Δ. Σερρών αναφερθήκαμε στις ανάγκες στελέχωσης των υπηρεσιών, την επιτακτική ανάγκη για εποπτεία, επιμόρφωση και συνεχή εκπαίδευση κυρίως όμως την υποστήριξη των Ο.Π.Α. και τρόπους που μπορούν να λειτουργούν καλύτερα.

Με εκτίμηση
Εκ μέρους του Π.Τ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.