ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Τ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΚΛΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε γόνιμο και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 09.05.2024, η συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς κ. Ανδρέου Αλεξάνδρα.

Στη συνάντηση που εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος κ. Μπαζιργιάννης Κωνσταντίνος και η Ταμίας κ. Ταναμπάση Πωλίνα, έγινε ενημέρωση της κας εισαγγελέως για τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος που εκπροσωπεί επιστημονικά και επαγγελματικά όλους/όλες τους/τις Κοινωνικούς Λειτουργούς της χώρας, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στο Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και τις δράσεις που διοργανώνει με στόχο την προώθηση και την επίτευξη της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής αλλαγής και της κοινωνικής δικαιοσύνης.  Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός δημόσιου και ενιαίου συστήματος παιδικής προστασίας, τα προβλήματα λειτουργίας των Ομάδων Προστασίας Ανηλίκων (ΟΠΑ) των Δήμων και η ανάγκη σύστασης υπηρεσιών επιμελητών ανηλίκων στα δικαστήρια κάθε Περιφερειακής Ενότητας. αλλά και της χώρας γενικότερα. Στη συνέχεια έγινε λόγος για την αστελέχωση και υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και κατ’ επέκταση και των ΟΠΑ και του μεγάλου όγκου περιπτώσεων που αναγκάζονται να διαχειριστούν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί λόγω της έλλειψης επαρκούς προσωπικού, αλλά και των αυξημένων καθηκόντων που τους ανατίθενται, όπως και η απουσία εποπτείας. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι πιθανοί κίνδυνοι και απειλές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί κατά την εκτέλεση εισαγγελικών παραγγελιών και οι δυσκολίες που προκύπτουν από την απουσία πρόβλεψης νομικής κάλυψης και του ακαταδίωκτου των Κοινωνικών Λειτουργών.

Από την πλευρά της η Εισαγγελέας, αφουγκραζόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εξήρε το έργο που επιτελούν και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει για τη σύσταση υπηρεσίας επιμελητών Ανηλίκων στο Πρωτοδικείο του Κιλκίς. στο θεσμό της αναδοχής, στην απουσία επαρκών κέντρων παιδικής μέριμνας, στη διαχείριση περιπτώσεων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, αλλά και στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πλήρως οργανωμένου συστήματος παιδικής προστασίας με κύριο γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. 

Με την συνάντηση με την εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων που πραγματοποίησε το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ, στα πλαίσια των συναντήσεων με τις Εισαγγελίες Ανηλίκων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες χωρικής αρμοδιότητας του, βασικός στόχος των οποίων ήταν η προαγωγή της συνεργασίας με τις Ομάδες Προστασίας Ανηλίκων και τις/τους συναδέλφισσες/ους που ασκούν καθήκοντα σε αυτές,

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εργαζόμενες της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπήρξε ενημέρωση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, την υποστελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών, την ανάγκη για εκπαίδευση των Κοινωνικών Λειτουργών σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, αλλά και την ικανοποίηση που αντλούν από το λειτούργημα που επιτελούν.

Εκ του Περιφερειακού Συμβουλίου 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2024 21:13

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Επικοινωνία

Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος ΝΠΔΔ

Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 19, 5ος Όροφος, 10432 Αθήνα.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2108834818, 2108827071, 6972607021

Email: info@skle.gr

Breitling replica richard mille watch , interior angles of the balance cock are beveled and polished and the micro-rotor bridge is beveled and polished. This is as good as it gets. The layout of the dial is also rather enjoyable, these movements, he has been waering an Omega Seamasters for many years now. rolex replica: affordwatches For starters there was the now famous Seamaster Professional 300m that is nicknamed after its famous wearer. Later there was a 45.5mm Seamaster Planet Ocean 600m and a 42mm Seamaster Planet Ocean 600m with ceramic bezel. For its latest adventures.